Marcelino stopt als coach van Athletic Bilbao

La Liga | Marcelino García Toral, kortweg Marcelino, trekt de deur achter zich dicht bij de Baskische voetbalclub Athletic Bilbao. De Spaanse trainer blijft nog aan tot eind juni, wanneer zijn contract afloopt, en verlaat dan de club. Dat maakte de 56-jarige Marcelino dinsdag zelf bekend op een persconferentie.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik wil de fans bedanken uit de grond van mijn hart. Tijdens de pandemie waren we weeskinderen zonder hen. Toen besefte ik pas echt wat het betekent om coach te zijn van Athletic. Nogmaals bedankt. We hebben samen magische avonden en onvergetelijke momenten beleefd", zei de Spanjaard op de persconferentie.

Marcelino werd in januari 2021 aangesteld als hoofdcoach van Athletic. Hij leidde de Basken amper twee weken na zijn aankomst naar een derde Spaanse Supercup in de geschiedenis van de club. In het minitoernooi, dat gespeeld werd in Saudi-Arabië, zette Athletic eerst Real Madrid opzij in de halve finale en versloeg het vervolgens Barcelona met 3-2 in de finale.

Onder de leiding van Marcelino verloor Athletic twee Spaanse bekerfinales in april 2021. Tegen Real Sociedad ging Athletic met 1-0 onderuit in de vanwege de coronapandemie uitgestelde eindstrijd van 2020. Twee weken later bleek FC Barcelona met 4-0 te sterk.

Tijdens het seizoen 2021-2022 bereikte Athletic onder leiding van Marcelino opnieuw de finale van de Supercup. Daarin moest het echter de duimen leggen tegen Real Madrid en doelman Thibaut Courtois (2-0).

In de competitie ging het Marcelino minder goed af. In zijn eerste seizoen leidde hij de club naar een anonieme tiende plek. Ook dit jaar volgde een seizoen in de middenmoot. Athletic eindigde als achtste en greep daarmee naast de Europese tickets.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top