Beerschot presenteert nieuwe T1 Wieland: "overtuigd van profiel"

D1B Pro League | Beerschot heeft voor de onbekende 38-jarige Oostenrijker Andreas Wieland gekozen als nieuwe hoofdcoach. Op de presentatie van Wieland verdedigde de Antwerpse club de verrassende keuze. "We zijn overtuigd van zijn profiel", zegt technisch manager Sander Van Praet.

Door Belga

Deel dit nieuws

Beerschot eindigde troosteloos laatste in eerste klasse en kon de degradatie dan ook niet ontlopen. "Het was een lastige periode", zegt algemeen directeur Frédéric Van den Steen. "Maar we hebben de laatste weken binnen de club de tijd genomen om de zaken te analyseren en een duidelijk profiel van de nieuwe coach uit te schrijven. Het was een lang proces, maar we zijn blij dat we iemand gevonden hebben die aan het profiel voldoet en kijken uit naar de samenwerking met Andreas."

Beerschot kwam volgens het management onder de indruk van de spelstijl van onder meer Cercle Brugge dit seizoen, getypeerd door onder meer hoge pressing. Ze menen dat Wieland een soortgelijke stijl naar het Kiel kan brengen. "We hebben zowel naar Belgische als buitenlandse profielen gekeken", klinkt het nog. "Maar als we dan overtuigd geraken dat deze man het beste profiel heeft, mag zijn nationaliteit geen criterium zijn dat op alles gaat doorwegen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top