Jurgen Klopp, steeds een beetje meer een legende bij Liverpool?

UEFA Champions League | Liverpool staat zaterdagavond voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen: de finale van de Champions League. Bij winst kan Jurgen Klopp zijn reeds legendarische status op Anfield Road verder in de verf zetten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Liverpool moet het verlies van de titel in de Premier League aan Manchester City snel vergeten om gemotiveerd en sterk aan de start te staan tegen Real Madrid. De ploeg zakt af naar het Stade de France voor een herhaling van de finale van de Champions League van 2018. Destijds verloren de mannen van Jurgen Klopp met 3-1 van Real Madrid, maar sindsdien is de Duitse coach uitgegroeid tot een echt clubicoon

Viervoudige droom 

Jurgen Klopp had bij de start van dit seizoen een gekke, maar niet onmogelijke droom. Hij wilde met Liverpool de vier verschillende competities waar zijn ploeg in speelde, winnen. Naast het Engelse kampioenschap wilde hij ook de twee nationale bekercompetities en de Champions League winnen. Sinds vorige week kan hij die droom dit jaar niet meer waarmaken, aangezien City naar huis ging met de landstitel. 

Voor de rest heeft Klopp zijn doel voor de helft gehaald, aangezien Liverpool zowel de FA Cup als de League Cup kon winnen. Maar de Reds nemen daar voorlopig geen genoegen mee en richten hun ogen nu op de meest prestigieuze trofee van het Europese voetbal. Bij winst kan Klopp zijn tweede Champions League-titel winnen, na de winst in 2019 tegen Tottenham

“Normal One”

Sinds zijn aankomst in 2015 heeft Klopp de harten van heel wat supporters kunnen veroveren dankzij zijn aanvallend voetbal. Bovendien haalde hij de voorbije seizoenen al heel wat successen, waaronder de landstitel in 2020. Voor die winst was het maar liefst dertig jaar geleden dat de ploeg nog eens kampioen in eigen land werd. Hij deed Liverpool met Salah, Mané, Henderson en Van Dijk uitgroeien tot een van de beste clubs ter wereld na een erg lastige periode

Ik ben een normale jongen uit het Zwarte Woud. Als je me echt een bijnaam wil geven, noem me dan ‘Normal One’”, vertelde hij bij zijn aanstelling. Terwijl José Mourinho de bijnaam ‘Special One’ kreeg, gaat de Duitser dus liever door het leven als een man op de achtergrond. Jurgen Klopp verlengde bovendien zijn contract met twee jaar en zal op dit moment tot en met 2026 in dienst zijn van de Britse traditieclub, hij wordt zo ook de langst zetelende coach in de Premier League. Zaterdag kan hij zich nog wat dieper in de geschiedenisboeken van de club werken door de Champions League te winnen. 

Volg de UEFA Champions League-finale tussen Liverpool FC en Real Madrid nu zaterdag 28 mei vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top