Toni Kroos moet een zeer moeilijke keuze maken bij Real Madrid

UEFA Champions League | Real Madrid heeft een bijzonder ervaren elftal en Toni Kroos is één van die dertigers in de kern. De Duitser kende dit seizoen de nodige moeilijke momenten. Gaat hij zijn laatste seizoen in bij Real Madrid?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toni Kroos is een vaste waarde in het team van Carlo Ancelotti, maar zit er wat sleet op zijn rendement te komen? De Duitser werd in de topmatchen vaak vroegtijdig naar de kant gehaald om voor meer evenwicht op het middenveld te zorgen. De jonge en vooral veel dynamischere Eduardo Camavinga scoorde de afgelopen maanden veel punten.

Beslissing na de finale

Bij Real Madrid willen ze echter verder met de voormalige speler van Bayern München en de Spaanse sportkrant Marca meldde dat het bestuur Kroos een voorstel deed om zijn contract, dat in juni 2023 afloopt, met één jaar te verlengen. Kroos vroeg bedenktijd en zal pas na de Champions League-finale een beslissing gaan nemen over zijn toekomst. De middenvelder durft ingrijpende keuzes te maken, want in de zomer van 2021 besliste hij om op 31-jarige leeftijd te stoppen als Duits international.

Hij liet toen ook al een ballonnetje op over zijn toekomst in het clubvoetbal. "Ik geloof dat het jaar 2023 gepast is om met pensioen te gaan. Ik zal dan 33 jaar oud zijn. Ik zal beslissen of ik met een seizoen of twee verleng, dat staat nog open voor discussie, maar ik ben er helemaal zeker van dat ik eindig bij Real Madrid."

Zoals Lahm?

De kans is niet onbestaande dat hij een voorbeeld gaat nemen aan Philip Lahm, zijn ex-ploegmaat bij Bayern München. Die besloot om op 33-jarige leeftijd de schoenen aan de haak te hangen. Volgt Kroos zijn voorbeeld? Kroos kende tot op heden een zeer succesvolle periode sinds hij in 2014 voor 25 miljoen euro overkwam van Bayern München.

Sindsdien won hij drie Spaanse titels, drie Spaanse supercups, drie keer de Champions League, drie Europese supercups en vier WK’s voor clubs. Kroos speelde tot op heden 363 wedstrijden voor de Koninklijke en daarin was hij goed voor 24 doelpunten en 83 assists. Gaat hij tegen Liverpool voor de vierde keer de 'Beker met de Grote Oren' winnen bij Real Madrid?

Volg de UEFA Champions League-finale tussen Liverpool FC en Real Madrid nu zaterdag 28 mei vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top