MSI 2022 : G2 Esports kwalificeert zich voor play-offs na wisselvallige prestatie

League of Legends | De laatste wedstrijden van de Rumble Stage worden op het moment van schrijven gespeeld, maar G2 Esports heeft zich al geplaatst voor de play-offs van de Mid-Season Invitational 2022. De Europese vertegenwoordigers gaan ondanks vijf nederlagen op rij door naar de volgende fase en voegen zich zo bij Evil Geniuses, T1, en het Chinese RNG.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze Mid-Season Invitational had enkele zeer onwaarschijnlijke scenario’s in petto. Tussen de verrassende overwinningen van Evil Geniuses en G2 Esports tegen T1, de reeks nederlagen van de Europeanen en de uitschakeling van PSG Talon, zat de Rumble Stage van deze week vanaf het begin vol plotwendingen.

Op maandag wachtte de toeschouwers een grote verrassing. In de openingswedstrijd stonden de LCK-kampioenen T1 tegenover de Europeanen van G2 Esports. Iedereen verwachtte een grote overwinning voor Faker & co, maar het waren de Europeanen die een einde maakten aan de ongeslagen reeks van de Koreanen. Een overwinning die het vertrouwen van de Belg Targamas en zijn collega’s zichtbaar heeft versterkt. Later op de dag won G2 van de Chinese kampioenen RNG.

De tweede dag was net zo goed voor Europa. In de openingswedstrijd versloeg G2 het Noord-Amerikaanse team Evil Geniuses in een langverwacht duel tussen EU en NA. Ook voor Saigon Buffalos bleken de Europeanen te sterk, in de laatste wedstrijd van de dag.


© Riot Games

Maar aan alle goede dingen komt een eind. De rest van de competitie bleek veel moeilijker voor onze vertegenwoordigers. Zonder echt te begrijpen waarom, verloren de Europeanen maar liefst vijf keer op rij. Deze teleurstellende resultaten plaatsten Europa op gelijke hoogte met de rest van de wereld. Uiteindelijk was het de slechte prestatie van PSG Talon dat G2 Esports redde van een uitschakeling.

G2 Esports zal dus met T1, RNG en Evil Geniuses strijden in de final bracket van deze Mid-Season Invitational 2022. RNG en T1 hebben respectievelijk plaatsen 1 en 2 van de Rumble Stage bemachtigd. We zullen dus moeten wachten op de Aziatische kampioenen om het team te kennen dat G2 zal moeten uitschakelen in de halve finales. Die worden gespeeld op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei, de grote finale staat gepland voor zondag.

Zal G2 Esports erin slagen om de trofee te bemachtigen die ze in 2019 terugbrachten naar Europa? Gezien de recente prestaties van het team en het niveau van de Koreaanse en Chinese teams, zullen CaPs en zijn spelers het zware geschut moeten bovenhalen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top