Zeven kopers, nog maar zes blinde aankopen in 'Blind Gekocht'

Films | Het huidige seizoen van ‘Blind Gekocht’ loopt donderdag op een einde. Het was de jaargang van de extremen, met de hoogste en een van de laagste budgetten uit de geschiedenis van het programma. En voor één potentiële koper zijn er nog helemaal geen zekerheden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zeven kopers, nog maar zes keer blind gekocht

Het seizoen begon met het ene uiterste en ging dan naar het andere. Caroline en Filip hadden een budget van maar liefst een miljoen over voor hun droomhuis. Een makkie voor makelaar Béa, zou je denken, maar bij dat geld hoorde ook een waslijst aan eisen. De kopers waren vooral bijzonder kritisch voor wat zij zagen als lintbebouwing. Caroline had geen greintje vertrouwen in het vakmanschap van het ‘Blind Gekocht’-team en haar reacties maakten haar kop van jut online. Maar uiteindelijk, na veel tranen en paniekmomenten, kregen Caroline en Filip toch die droomwoning. Vlakbij hun werk, met een studio voor de jongvolwassen zoon en zelfs een grote inloopkoelkast. En al bij al viel ook die lintbebouwing best wel mee.

Het jonge gezinnetje van Aisha en Robin moest met een iets bescheidener budget aan de slag. Een instapklaar huis met garage en drie slaapkamers in de rand van Gent voor 350.000 euro vinden, is zo goed als onbegonnen werk. Dat weet iedereen die eens een blik werpt op de evolutie van de vastgoedprijzen. Het werd een huisje in Oosterzele – enkel voor de enthousiaste wielertoerist op fietsafstand van Gent te noemen – en er was een kamertje nog niet afgewerkt, maar dat was een klein compromis als je zag dat er naast de oldtimer zelfs nog een fiets bij kon in de garage.

Barteld en Jonas zochten dan weer naar een stek om hun levensdroom te verwezenlijken. Ze wilden niet alleen een huis kopen, maar ook genoeg grond om ooit een kinderboerderij te kunnen openen. Ze wilden 4.000 vierkante meter, genoeg voor de dieren die ze nu al hadden en een toekomstige uitbreiding. Maar voor hun budget van 450.000 euro en gezien het feit dat er nu eenmaal niet veel te koop stond dat aan de verwachtingen voldeed, moesten ze het stellen met 3.000 vierkante meter. Genoeg om een paradijs te zetten voor de dieren, zo bleek. Dat die badkamer dan wat minder in de smaak viel, moeten we er maar bij nemen.

Slaapkamers en finovens

Florian stond er tijdens de zoektocht vaak alleen voor, want zijn vriendin Celine speelt professioneel volleybal in Italië. En net bij hen moesten belangrijke beslissingen genomen worden, want voor hun budget van 380.000 euro bleek het onbegonnen werk om een huisje te vinden in het geliefde Kessel-Lo. Ze hadden de keuze tussen de regio uitbreiden of meer geld op tafel leggen. Blijkbaar was die locatie toch erg belangrijk, want ineens gingen ze nog 100.000 euro dieper in de schulden. Voor dat geld kregen ze dan weer een prachtig huisje in een gezellige straat, exact waar ze wilden wonen.

Liese en Iñigo legden de nadruk niet zozeer op de locatie of de grootte van het huis, maar wel op het feit dat ze absoluut ecologisch wilden wonen. Die finoven moest en zou er komen. Maar voor alle groene ingrepen was er gewoonweg niet genoeg geld, dus interieurarchitect Bart moest keuzes maken. Het koppel kreeg die begeerde finoven, maar zal nog wat moeten sparen om de badkamer te kunnen renoveren.

Ook de eisen van Sarah en Paul waren niet min. Zij woonden tot voor kort met hun vijf kinderen in een huis met twee slaapkamers en dat had een impact op ieders nachtrust. Er was dus geen compromis mogelijk: er moest een huis gevonden worden met zes afgewerkte slaapkamers. Nadat ze hun huis zagen, peuterden ze nog 20.000 euro extra los voor de verbouwingen. En dat bleek net genoeg te zijn om alle zes de slaapkamers af te werken. De opluchting bij het echtpaar was groot. Ook de kinderen waren heel blij, want nu ze elk een slaapkamer hebben, zullen ze veel beter slapen. Of constant bij elkaar op bezoek komen.

Dat brengt ons bij de laatste potentiële koper van dit seizoen en het andere uiterste van het spectrum. Bianca is op zoek naar een huisje voor haar en haar 18-jarige zoon in de regio van Lanaken, maar met een budget van slechts 170.000 euro. Dat is best krap, maar het is ook niet het laagste budget waar Béa al mee te maken kreeg. In het tweede seizoen had Davina, ook een alleenstaande mama, een budget van slechts 150.000 euro. Desalniettemin stelt Bianca Béa voor een moeilijke uitdaging. Ze lanceerde zelfs een oproep via de lokale radio in de hoop toch een geschikt huisje te vinden. Donderdag weten we of Béa voor de allereerste keer de handdoek in de ring moest gooien.

Bekijk ‘Blind Gekocht’ op donderdag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top