Op 't Kiel willen ze met Wieland terug naar "de voetbalidentiteit van Beerschot"

D1B Pro League | Beerschot VA stelde maandag de Oostenrijker Andreas Wieland voor als nieuwe hoofdcoach. De 38-jarige coach is een nobele onbekende voor de meeste Belgische voetbalfans, maar op 't Kiel zijn ze toch van overtuigd dat Wieland Beerschot weer in een opwaartse spiraal kan krijgen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

“Beerschot is bij deze aanstelling niet over één nacht ijs gegaan”, vertelt voorzitter Francis Vrancken op de officiële website van de club. “We hebben ervoor gekozen om onze nieuwe coach via een lang en gestructureerd proces aan te trekken. Coach Wieland was voor ons een topkandidaat vanwege zijn profiel, voetbalvisie en karakter.”

En die eigenschappen moeten volgens technisch manager Sander Van Praet de basis gaan vormen voor een nieuwe start die dichter aanleunt bij het Beerschot-DNA. “Wieland staat voor hoge pressing, ‘vollgas’ voetbal en een sterke organisatie. Bloed aan de palen wordt daarbij één van de sleutelbegrippen. We willen terug naar de voetbalidentiteit van Beerschot. Coach Wieland wil zo’n gezond agressief voetbal spelen. Dat, gekoppeld aan zijn ambitieuze en energieke persoonlijkheid, gaf voor ons de doorslag.”

De komende periode mag Wieland zich inwerken bij de club en gesprekken voeren met alle stafleden. Vanaf 20 juni begint Beerschot dan aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top