FIFA eNations Series: Twee geweldige dagen leiden tot ontgoocheling

Esports | Van donderdag tot en met zaterdag werd het belangrijkste kwalificatietoernooi voor de volgende FIFAe Nations Cup gespeeld, de competitie voor de beste FIFA-landen. Onze eDevils kregen de kans om zich te kwalificeren voor deze competitie, die van 27 tot 30 juli in Kopenhagen zal plaatsvinden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ons nationaal team werd vertegenwoordigd door drie van zijn beste spelers: Stefano Pinna, de beste Belgische speler van het moment, Gilles Bernard, speler van KRC Genk en winnaar van de Proximus ePro League 2022, en Rudi Ekmen, speler van Club Brugge en halvefinalist van de recentste Proximus ePro League.

Een mooie groepsfase

Onze Duivels begonnen aan de eerste dag met een gelijkspel tegen Roemenië. Na de 2-2 boekten Stefano Pinna en Rudi Ekmen een overwinning in de tweede wedstrijd tegen Malta. In de derde partij werd Rudi Ekmen vervangen door Gilles Bernard en wonnen onze landgenoten van Kroatië. Daarna volgden drie gelijke spelen, voor ze eindigden met een nieuwe overwinning. Aan het einde van de eerste leg stonden de Belgen ongeslagen op de tweede plaats, slechts twee punten achter Bosnië.

De tweede dag van de groepsfase begon net als de dag ervoor met een gelijkspel tegen Roemenië (1-1). De tweede dag was ook een goede dag voor onze Belgen, met drie gelijke spelen en vier overwinningen. Onze Duivels stelden zo de tweede plaats in de groep veilig, op gelijke hoogte met Bosnië en met een totaal van zeven overwinningen en zeven gelijke spelen.

Een veel moeilijkere derde dag

Na een mooie groepsfase die ongeslagen werd afgesloten, begonnen onze eDevils aan de winners bracket. De Belgen moesten het opnemen tegen Finland, 3e van groep A. Onze Duivels leden hun eerste nederlaag van de competitie (3-0), die onze kansen op kwalificatie sterk verkleinde. Ondanks een betere prestatie in de terugwedstrijd eindigden de Belgen op een 3-3 gelijkspel.

De nederlaag tegen Finland stuurde de spelers rechtstreeks naar de Second Chance Bracket. In de Round of 16 namen de Belgen het op tegen Moldavië, dat als 5e was geëindigd in groep D. Na een gelijkspel in de eerste leg begonnen Gilles Bernard en Stefano Pinna beter aan de tweede leg dan hun tegenstanders. Maar de Belgen konden nooit echt het verschil maken en de twee teams gingen naar strafschoppen, die onze vertegenwoordigers verloren met een score van 5-4. Hun competitie eindigde hier, samen met hun hoop op kwalificatie.

Ondanks een goede start van de competitie hadden onze Belgische vertegenwoordigers een goede kans op succes. Ongeslagen in hun eerste veertien wedstrijden, bleek hun enige nederlaag op de derde wedstrijddag fataal. Het avontuur van Stefano Pinna, Gilles Bernard en Rudi Ekmen eindigt dus hier. Ze zullen moeten wachten tot volgend seizoen om zich te kwalificeren voor de FIFAe Nations Cup.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top