Bergen draait een pagina om met het afscheid van Justin Cage

Basketbal | Bergen-Henegouwen ontvangt dinsdag Feyenoord in de terugmatch van de 1/16de finales van de BNXT League play-offs. Het belooft een emotionele avond te worden, waar Justin Cage – die na het seizoen stopt – in de bloemetjes wordt gezet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bergen wist in de heenwedstrijd in Rotterdam met 72-74 te winnen van de Nederlandse club, waardoor het dus met een voordeel aan de terugmatch begint. Toch onderschat coach Vedran Bosnic de Nederlanders zeker niet. "Hoewel we het in de grensoverschrijdende fase van de competitie redelijk goed hebben gedaan tegen dit team (76-67 op 25 maart en 54-73 op 16 april, nvdr.), moeten we deze wedstrijd zeer serieus nemen. Zij hebben immers niets meer te verliezen", vertelde de trainer in de krant La Province.

Het wordt dinsdag een speciale avond voor Justin Cage, want de aanvoerder heeft na dertien jaar besloten om zijn truitje aan de haak te hangen. "Hij was voor iedereen een voorbeeld van professionaliteit. Om hem te bedanken zal Bergen-Henegouwen de wedstrijd op dinsdag 24 mei (20u) tegen Feyenoord aan hem opdragen. Deze wedstrijd zal de perfecte gelegenheid zijn om de Amerikaanse vleugelspeler en zijn immense carrière te vieren binnen onze club door middel van verschillende evenementen en activiteiten. Tijdens deze dertien jaar markeerde Justin Cage de geschiedenis van de club en beleefde hij verschillende sleutelmomenten. Zo waren er de overwinningen in de Beker van België en de Super Cup in 2011, maar ook verschillende play-off-finales in 2013, 2015, 2020 en 2021. Het nummer 8 zal voor altijd in de harten van supporters en in de geschiedenis van de club gegrift staan", meldde de club in een persbericht.

Tijd voor familie

Justin Cage streek in 2009 neer in Bergen en het werd een succesvol huwelijk. De 36-jarige basketter wil meer tijd spenderen aan zijn familie en vond het daarom tijd om afscheid te nemen van het spelletje. "Mijn oudste dochter is leerplichtig en ik wil haar niet storen met mijn professionele activiteiten. De tweede reden is dat mijn moeder wat lichte gezondheidsproblemen heeft en ik graag vaker bij haar zou willen zijn. Tot slot is er mijn lichaam. Ik verteer alles nog goed, maar het wordt toch steeds moeilijker. Ik word op 26 juni immers 37 jaar”, verklaarde hij in La Province.

Bergen hoopt dat het het afscheid van Cage nog even kan uitstellen door dinsdag Feyenoord uit te schakelen. Als de Henegouwers zich weten te kwalificeren tegen de Rotterdammers, wacht Leuven of Aalst in volgende ronde van de BNXT League-play-offs.

Volg het beste van de BNXT League, inclusief het duel tussen Mons-Hainaut en Feyenoord nu dinsdag vanaf 19u45, op Pickx+ Sports 1 via de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Je kan meer basketbalnieuws lezen via Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top