Kan Kangoeroes Mechelen de bovenhand nemen op Filou Oostende?

Basketbal | De finale van de play-offs in de BNXT League tussen Oostende en Mechelen verloopt bijzonder spannend. Na twee wedstrijden wonnen de twee ploegen elk één keer. Wedstrijd nummer drie kan wel eens cruciaal worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Filou Oostende gaat voluit voorzijn elfde landstitel op rij en het won overtuigend de eerste wedstrijd tegen Mechelen. Het kon een beslissende stap zetten richting kampioenschap, maar in de tweede wedstrijd toonde Mechelen zeer veel veerkracht. De mannen van Kristof Michiels knokten zich terug in de race en wonnen met 84-74.

Sterke Loubry

In de tweede wedstrijd kwamen de Kangoeroes dus een heel stuk beter voor de dag. Ze zullen ongetwijfeld veel vertrouwen hebben getankt voor het derde treffen tussen de twee topclubs. Woensdag moet Mechelen proberen in Oostende een nieuw resultaat neer te zetten. Daarbij rekenen ze zeker op veteraan Domien Loubry, die in de vorm van zijn leven verkeert. Hij scoorde in de tweede wedstrijd 24 punten.

Mechelen zorgde voor een unieke prestatie door te winnen van Oostende, want voor de kustploeg was het de eerste Belgische nederlaag van het seizoen. Oostende verloor dit seizoen enkel van de Nederlandse clubs Den Bosch en Leiden. Het is afwachten of de nederlaag tegen Mechelen mentaal hard is aangekomen, of recht Oostende de rug?

Volg het beste van de BNXT League, inclusief het duel tussen Filou Oostende en Kangoeroes Mechelen deze woensdag 25 mei vanaf 19u45, op Pickx+ Sports 1 via de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Je kan meer basketbalnieuws lezen via Proximus Pickx.

Het programma van de nationale play-offs in de BNXT League:

Woensdag 25 mei

  • Filou Oostende - Kangoeroes Mechelen (vanaf 19u45 op Pickx+ Sports 1)

Vrijdag 27 mei

  • Kangoeroes Mechelen - Filou Oostende (vanaf 19u45 op Pickx+ Sports 1)

Zondag 29 mei (indien nodig)

  • Filou Oostende - Kangoeroes Mechelen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top