Dender krijgt gelijk bij klacht tegen Luik en wipt naar 1e plek; Luik dreigt met procedureslag

D1B Pro League | Het Sportcomité van de KBVB heeft zich dan toch nog voor het einde van de eindronde uitgesproken over de zaak RFC Luik - Dender EH. De 3-0 zege van Luik werd omgezet in een 0-5 forfaitzege voor Dender waardoor de Oost-Vlamingen plots terug over de Luikenaars wippen in het eindrondeklassement.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Tijdens de competitiewedstrijd tussen de twee teams had RFC Luik te weinig U21-spelers op de wedstrijdfiche gezet waardoor ze in strijd waren met het bondsreglement. Dender diende klacht in en kreeg nu dus gelijk van het Sportcomité.

Daar oordeelden ze dat Luik tijdens de wedstrijd gebruikmaakte van 15 spelers en dus voordeel had kunnen halen uit de fout. Daarnaast was er eerder in het seizoen al een precedent ten nadele van Dender EH waardoor zij toen ook een forfaitnederlaag moesten verwerken.

Haasje over

Door deze beslissing krijgt Dender er drie punten bij in het reguliere klassement terwijl Luik drie punten minder heeft. En dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor het klassement van de eindronde. Daar werden de punten van de reguliere competitie namelijk gehalveerd.

In de nieuwe ranking staat Dender nu eerste met 37 punten terwijl RFC Luik er 36 telt. Woensdag staat de laatste speeldag van de eindronde op het programma en kan één van hen dus de titel vieren.

Catastrofe

Of niet... want RFC Luik heeft op de officiële website al laten weten dat het “alle nodige procedures te zal volgen om haar rechten te vrijwaren”. De club vindt het vonnis "catastrofaal" en vindt dat het te zwaar gestraft wordt voor haar foutje. "Luik krijgt een dubbele straf doordat onze punten aan Dender worden gegeven. Het Sportcomité tracht hier gewoon sportuitslagen te schrappen en Dender de eerste plaats - die het verloor op het veld - administratief terug te geven.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top