Felice Mazzu: "Dit is het mooiste seizoen in mijn carrière"

Jupiler Pro League | Union-coach Felice Mazzu heeft maandagavond op de Pro League Awards gereageerd op zijn prijs voor Coach van het Jaar. "Het gaat niet om mijn kracht, ik heb geen zin om daarover te praten. Ik wil vooral dicht bij mijn spelers blijven en respect hebben", aldus Mazzu.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is een goede avond, een groot moment. Ik ben heel trots om deze prijs te krijgen, maar het is veel werk van de groep en de club geweest", vertelde hij. De prijs werd uitgereikt door Pierre Denier, nota bene een Genk-boegbeeld. "Het is echt grappig. Twee jaar geleden zat ik in een moeilijke situatie. Misschien is het een teken dat ik hem mocht ontvangen van iemand van Genk?"

Door zijn spelers wordt Mazzu dit seizoen beschreven als 'papa' van de ploeg. "Een papa is er om zijn kinderen graag te zien, maar ook om zich boos te maken wanneer het moet. Hij moet hen ook toestaan om te groeien en te kunnen slagen in het leven. Het doet mij bijzonder veel plezier dat ik de spelers heb kunnen helpen in hun ontwikkeling."

"We stonden op twee wedstrijden van het Belgisch kampioenschap, als coach die dat nog nooit gedaan heeft is dat erg moeilijk. Al die maanden op de eerste plaats moesten we accuraat, coherent en juist blijven, met hard werk. Ik kan met zekerheid zeggen dat dit het mooiste seizoen in mijn carrière is."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top