Football & Community Award gaat naar AA Gent en Waasland-Beveren

Jupiler Pro League | AA Gent en Waasland-Beveren hebben de beste 'Football & Community'-werking van de Pro League. De clubs worden bekroond door een jury van onafhankelijke experten voor hun maatschappelijke werking en sociale inspanningen tijdens het afgelopen seizoen, zo werd maandagavond bekendgemaakt tijdens de Pro League Awards.

Door Belga

Deel dit nieuws

"In de 'Gantoise Plantrekkers' en in de 'Geestige Buffalo's' worden kwetsbare Gentenaars samengebracht rond voetbal. Daarnaast organiseerde de KAA Gent-community afgelopen seizoen verschillende inzamelacties om hulpgoederen te voorzien voor Oekraïne en om de Oekraïense speler Roman Bezus een hart onder de riem te steken. De KAA Gent Foundation kijkt ook verder dan voetbal. In de 'Buffalo Dance Academy' kunnen kinderen en jongeren van de buurt elke week het beste van zichzelf geven tijdens verschillende danslessen en dansworkshops. Met het project "iedereen anders, allemaal voetbal" werkt de KAA Gent Foundation momenteel aan een structurele aanpak van racisme op en rond de Gentse voetbalvelden", klinkt het in de mededeling van de Pro League.

"De sociale werking van Waasland-Beveren is dit jaar de laureaat voor de Football & Community-award in de 1B Pro League. De verderzetting van een aantal duurzame en structurele projecten en het maatschappelijk engagement vanuit de club worden bekroond. Zo organiseerden de Waaslanders dit jaar de achtste editie van de Waasland-Beveren Cup. Tijdens dit voetbaltoernooi voor scholenteams uit de Beverse regio staat fair play centraal. Liefst 224 spelers en speelsters uit 16 scholen gaven het beste van zichzelf voor de winst én voor de Fair Play-beker. Daarnaast heeft Waasland-Beveren al jaren zijn eigen voetbalploeg voor jongeren en volwassenen met een mentale of fysieke beperking. Zo krijgen deze jongens en meisjes toch de kans om hun favoriete sport te beoefenen. Ten slotte zet Waasland-Beveren zich als voetbalclub actief in voor de LGBTQIA+ gemeenschap."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top