Aline Zeler mag als eerste legend in nieuwe Hall of Fame

Voetbal | Aline Zeler is de eerste legend die zal opgenomen worden in de kersverse Hall of Fame van de Pro League, die eind dit jaar opgericht zal worden, zo werd maandagavond bekendgemaakt tijdens de Pro League Awards in Schaarbeek.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zeler werd negen keer kampioen van België met drie verschillende clubs: STVV, Standard en Anderlecht. Bij de Red Flames was ze aanvoerster, ze sloot af met 111 caps achter haar naam.

"Haar hele loopbaan lang heeft ze zich ingezet voor de professionalisering en ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in België. Dat doet ze tot op de dag van vandaag, terwijl ze haar eerste stappen zet als coach, met veel toewijding. Om haar te eren voor haar tomeloze inzet vond de Pro League het meer dan passend om Aline Zeler als eerste 'Legend' in te wijden in de Pro League Hall of Fame", klinkt het bij de Pro League.

Om toe te treden tot de Hall of Fame zijn er drie criteria: spelers moeten minstens 75 officiële wedstrijden in onze competities gespeeld hebben, ze moeten gespeeld hebben na 1974 en mogen niet langer actief zijn als voetballer.

In het najaar worden er nog tien namen bekendgemaakt, die gekozen worden door de fans. Zij kunnen stemmen op een shortlist samengesteld door een panel van ex-spelers, trainers, journalisten en andere voetbalwatchers.

Nadien zullen elk seizoen vijf Belgische voetbaliconen worden genomineerd door het panel en de Pro League, waarvan er na een fan voting opnieuw twee worden toegevoegd aan de Hall of Fame.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top