Wullaert voor de eerste keer Profvoetbalster van het Jaar

Scooore Super League | Anderlecht-vedette Tessa Wullaert is maandagavond op de Pro League Awards in Schaarbeek voor de eerste keer in haar carrière verkozen tot Profvoetbalster van het Jaar.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 29-jarige aanvalster, pas terug uit vakantie in Turkije, was afgelopen seizoen in de Scooore Super League goed voor liefst 35 doelpunten en had daarmee een overweldigend aandeel in de landstitel voor RSC Anderlecht, de vijfde op rij reeds voor de Brusselse vrouwen, die ook nog eens de Beker wonnen. Ze haalde het nipt van haar collega-Red Flame Marie Minnaert, die in het tussenseizoen Club YLA verlaat voor Paars-wit. De derde plaats ging naar OHL-revelatie Marie Detruyer.

Op de erelijst is ze de opvolgster van Laura De Neve (RSC Anderlecht), die vorig jaar bij de eerste uitreiking van de prijs verkozen werd boven haar ploeggenote Laura Deloose en Minnaert. Wullaert heeft zo toch haar prijs te pakken, nadat ze de voorbije twee edities op het gala van de Gouden Schoen telkens naast de hoofdprijs greep. Het is misschien wel haar laatste trofee in ons land, want de aanvalster van Anderlecht zou komend seizoen wel eens andere oorden kunnen opzoeken. Eerst is er komende zomer nog het EK vrouwenvoetbal in Engeland. De Red Flames zijn er dan voor de tweede keer op rij bij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top