Mechelse politie behandelt dossier van onwel geworden supporters als "prikincident"

Jupiler Pro League | De Mechelse lokale politie bevestigt dat het voorval in het stadion van KV Mechelen van zaterdagavond als een "prikincident" wordt beschouwd. Verschillende slachtoffers verklaarden na de feiten al dat ze werden geprikt en er zijn ook prikkwetsuren vastgesteld, aldus de politie, die vanwege het medisch geheim niet kwijt wil of dat intussen al officieel door een dokter is bevestigd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Veertien voetbalfans werden tijdens de wedstrijd KV Mechelen - Racing Genk onwel, acht onder hen moesten zelfs even naar het ziekenhuis voor verzorging. 

Al snel staken geruchten de kop op over een mogelijk geval van "needle spiking", een fenomeen waarbij mensen worden geprikt met een injectienaald die een bepaalde - mogelijk verdovende - stof bevat. Een eerste toxicologische analyse was volgens de politie "geruststellend", maar er zou nog verder onderzoek volgen rond de vraag of de slachtoffers inderdaad een stof kregen toegediend (en zo ja, welke). Daarover is nog geen duidelijkheid.

Ook de organisatoren van de Belgian Pride in Brussel hebben meldingen van 'needle spiking' gekregen. Het gaat tot nu toe om een melding van een man en een vrouw die zaterdag, tijdens de Pride Parade, een prik hebben gekregen. 

Bruzz melde eerder vandaag dat er al één melding van needle spiking via mail binnenliep bij de organisatie. Intussen zijn dat er dus twee. Een van de twee personen kreeg nadien symptomen, voelde zich moe, misselijk en moest overgeven.

"Het gebeurde in openlucht, tijdens het feest op de Kunstberg", zegt Belgian Pride-woordvoerder Xavier Wyns. "Het is niet duidelijk of het in de dag of in de avond was. We benadrukken dat het een fenomeen is dat opkomt in Europa, zowel op feesten, in discotheken als nu ook op voetbalwedstrijden. We willen het publiek zo optimaal mogelijk sensibiliseren."

De Belgian Pride roept via haar sociale media op dat iedereen die mogelijk het slachtoffer werd van een prik, naar het ziekenhuis gaat voor een analyse, vervolgens klacht indient bij de politie en de organisatie op de hoogte stelt.

De Pride Parade van afgelopen zaterdag 21 mei was een groot succes. Meer dan 120.000 personen verzamelden in de straten van Brussel om het feest van de LGBTQI+-gemeenschap te vieren.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top