Carlo Ancelotti heeft zaterdag afspraak met geschiedenisboeken in Champions League-finale

UEFA Champions League | Carlo Ancelotti mag zichzelf ontegensprekelijk een van de beste voetbaltrainers aller tijden noemen. De inmiddels 62-jarige Italiaan leek bij Everton een relatief anoniem einde aan zijn trainerscarrière te breien, tot Real Madrid opnieuw kwam aankloppen en de succescoach op 1 juni 2021 aan zijn tweede ambtstermijn begon in de Spaanse hoofdstad.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De keuze om voor een tweede keer aan het roer te staan van de Koninklijke is er een die Ancelotti zich allerminst zal beklagen. Hij maakte met Real een fabelachtig seizoen door en kan zaterdagavond met de eindzege in de Champions League de ultieme kers op de taart plaatsen.

De kwalificatie voor de finale tegen Liverpool mag gerust als miraculeus bestempeld worden. Tegen achtereenvolgens Paris Saint-Germain, Chelsea en Manchester City knokten de Madrilenen zich onder aanvoering van een in bloedvorm verkerende Karim Benzema telkens vanuit een geslagen positie terug. De recordhouder van de Beker met de Grote Oren mag op die manier in het Stade de France in Parijs een gooi doen naar zijn veertiende triomf op het Kampioenenbal.

Eerste coach met vier titels in Champions League?

Ancelotti is zeker niet aan zijn proefstuk toe. In zijn eerste periode bij los Blancos, tussen 2013 en 2015, slaagde hij er reeds in om de Champions League te winnen. Eerder flikte hij dat kunstje al twee keer bij AC Milan en daarmee is hij een van de drie managers die zijn palmares mocht opblinken met drie eindzeges in de grootste Europese competitie op clubniveau. Met een vierde eindoverwinning tegen de Reds stoot hij Zinedine Zidane en Bob Paisley van de gezamenlijke troon, en wordt hij absolute recordhouder met vier stuks.

Ook op nationaal vlak had Real de wind in de zeilen onder zijn bewind. Waar hij er in zijn eerste passage bij de club niet in slaagde om de landstitel te vieren, lukte dat deze voetbaljaargang wel. Met een straatlengte voorsprong hielden ze grote concurrent Barcelona, en stadsrivaal en uittredend landskampioen Atlético Madrid van de titel.

Dankzij die prestatie verwezenlijkte Ancelotti een eerste unieke triomf. Met nationale successen in Italië, Engeland, Frankrijk, Spanje en Duitsland is hij de enige leermeester die kampioenschappen wist te winnen in de vijf grootste Europese clubcompetities. Naast Real mochten ook AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain en Bayern München de champagne ontkurken met hem langs de zijlijn.

Er was werkelijk niemand die dit droomscenario voor ogen hield eind mei 2015, toen Ancelotti door Florentino Perez bedankt werd voor bewezen diensten in het Estadio Santiago Bernabeu na een seizoen zonder prijzen. Het kan verkeren... 

Volg de UEFA Champions League-finale tussen Liverpool FC en Real Madrid nu zaterdag 28 mei vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top