Jonge middenvelder Kristian Arnstad verlengt contract bij Anderlecht tot 2025

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht heeft zijn verbintenis met Kristian Arnstad verlengd. De 18-jarige Noorse middenvelder ondertekent een nieuw contract tot 2025. Dat heeft paars-wit gemeld.

Door Belga

Deel dit nieuws

Anderlecht plukte Arnstad in 2019 weg in Noorwegen, om zich op Neerpede verder te ontwikkelen. Het talent mocht intussen al van het echte werk bij de hoofdmacht proeven en kreeg al de nodige complimenten van trainer Vincent Kompany. Dit seizoen kwam hij tot zes wedstrijden bij de Brusselaars, waarvan vijf afgelopen maand in de Champions' play-offs.

"Ik kwam hier op jonge leeftijd in een nieuwe stad terecht", vertelt Arnstad in een clubmededeling. "Nieuwe club, nieuwe omgeving, nieuwe vrienden: dat was niet altijd gemakkelijk. Maar ik ben van deze club en van onze kleuren gaan houden. Dit is waar ik nu thuis ben. En ik kijk uit naar de toekomst."

Ook CEO Peter Verbeke kijkt uit naar de verdere samenwerking. "De manier waarop Kristian op zo'n jonge leeftijd de overstap vanuit Noorwegen heeft gemaakt, geeft blijk van een enorme maturiteit. Dat zie je ook op het veld. Hij koppelt agressiviteit en grinta aan spelintelligentie en technisch vermogen, wat een zeldzame combinatie is. Kristian heeft een erg groot potentieel en hij begrijpt ook dat deze club de perfecte plek is om dat potentieel te realiseren."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top