Fictiefilm over Heizeldrama financieel rond

Films | De opnames voor 'Heysel 1985', de fictiefilm van Hans Herbots over het Heizeldrama, zouden de volgende zomer beginnen. Hans Everaert van Menuetto, producent van 'De Acht Bergen' - nu in competitie - heeft in Cannes enkele coproductiepartners gevonden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Komen mee aan boord: het Italiaanse Wildside, het Nederlandse Topkapi en Les Films du Fleuve, de filmproductiemaatschappij van de broers Dardenne. Het budget is begroot op 6 miljoen euro. Kinepolis Film Distribution distribueert de film.

'Heysel 1985' kijkt terug op de gebeurtenissen van 29 mei 1985 in het Heizelstadion in Brussel toen Juventus Turijn de finale om de Europabeker voor Landskampioenen speelde tegen FC Liverpool. Bij ongeregeldheden kwamen toen 39 supporters om: de meesten van hen fans van Juventus. De match werd gewoon gespeeld. Juventus won met 1-0.

Het verhaal wordt verteld vanuit de catacomben onder het stadion waarnaar de doden en de gewonden werden afgevoerd. In de film zal ook archiefmateriaal te zien zijn.

Intussen werkt Jan Verheyen voor VTM aan een zesdelige documentaire reeks over het Heizeldrama met als titel 'Heizel 1985 - Blok Z'. De reeks zou in het najaar worden uitgezonden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top