De beste momenten uit 'Stranger Things'

Films | Drie jaar nadat het derde seizoen van 'Stranger Things' uitkwam, is de Hawkins-bende eindelijk terug op Netflix. Vanaf 27 mei is het eerste deel van het vierde seizoen beschikbaar. De perfecte gelegenheid dus om even terug te blikken op de beste momenten van de vorige seizoenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seizoen 1 aflevering 1: The Vanishing of Will Byers - dungeons and dragons

Het is tijdens deze beroemde scène dat het publiek voor het eerst kennis maakt met Will, Mike, Lucas en Dustin. De kinderen spelen het beroemde bordspel Dungeons & Dragons in de kelder van Mikes huis, zoals de meeste jongens van hun leeftijd in de jaren tachtig deden. Dankzij dit rollenspel en een beetje verbeelding, kan het viertal even ontsnappen uit hun 'saaie' leven in het kleine stadje Hawkins. Althans tot een van hen wordt ontvoerd door een levensecht monster en hun leven verandert in een avontuur dat net zo angstaanjagend is als Dungeons & Dragons.



Seizoen 1 aflevering 6: The Monster - Tijd voor actie

Als twee kinderen Will uitlachen op school, een paar dagen na zijn verdwijning, verliest Mike zijn kalmte en duwt hij een van hen tegen de grond. Net wanneer de jongen op het punt staat een tegenaanval in te zetten, bevriest de bullebak en realiseert zich dat hij in zijn broek plast. Alle andere kinderen barsten in lachen uit terwijl hij daar beschaamd staat, en Mike beseft dat Eleven stilletjes haar krachten heeft gebruikt. Ze veegt vol trots haar bloedneus af en de twee vrienden wisselen een glimlach uit. Jammer genoeg leert de pestkop zijn lesje niet en worden Mike en Dustin een tijdje later opnieuw door hem aangevallen. Deze keer is Eleven er niet om te helpen... 



Seizoen 2 aflevering 6: The Spy - De eerste kus van Jonathan en Nancy

In het huis van samenzweringstheoreticus Murray Bauman komen Jonathan en Nancy er plotseling achter hoe hard ze zich tot elkaar aangetrokken voelen. Murray had dat natuurlijk al lang door en plaagt hen er een beetje mee: volgens hem zijn ze allebei in de ontkenningsfase. In verlegenheid gebracht en verward door zijn opmerkingen weten de tieners niet wat te doen, maar uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes in elkaar wanneer ze dan toch kussen. Voor veel fans was deze scène een applaus waard, maar anderen hadden Nancy toch liever met Steve zien eindigen. 



Seizoen 3 aflevering 8: The Battle of Starcourt - Het liedje van Dustin en Suzie

Niets zegt meer "laten we onze vrienden en de wereld redden van het naderende onheil" dan een muzikaal duet met je zomerkampvriendinnetje over de telefoon, toch? Wanneer Dustin zijn liefje belt om haar te vragen hoe hij hen in een kritieke situatie kan helpen, weigert zij hem meteen het antwoord te geven en dwingt hem het lied 'A Never Ending Story' met haar te zingen. Een scène die de geschiedenis in zal gaan als extreem grappig, schattig en ook een tikkeltje belachelijk.



Seizoen 3 aflevering 8: The Battle of Starcourt - Het offer van Billy

Laten we eerlijk zijn, Billy heeft niet veel gedaan om zichzelf populair te maken in de afleveringen voor de seizoensfinale. Dat gezegd zijnde, was hij wel nog steeds bezeten door de Mind Flayer, dus had hij niet de tijd om te laten zien dat hij kon veranderen. Zijn laatste momenten maken in ieder geval duidelijk dat hij niet helemaal slecht was en toch een een goed mens is.

Terwijl de strijd tegen de Mind Flayer plaatsvindt in Hawkins Mall, beschermt Billy Eleven door op te staan en het monster aan te vallen, maar hij wordt gespiest voor de ogen van zijn zus en vrienden. Hij sterft dan in de armen van zijn zus Max, en zegt zijn laatste woorden tegen haar: "Het spijt me".  

Ontdek het vierde seizoen van 'Stranger Things' vanaf 27 mei op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top