Mastodon: koplopers in de metalscene zullen Graspop doen daveren

Graspop Metal Meeting |

Metalmuziek bestaat in zowat alle maten, gewichten en vormen. Zo bewijst ook de affiche van Graspop Metal Meeting, dat een genereuze staalkaart biedt van het beste wat in dit veelzijdige genre te vinden is. Zoals ook een vaste waarde in de metalscene, helemaal van de Verenigde Staten: Mastodon.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De festivalzomer zal eindelijk nog eens op volle toeren draaien en dat zullen we geweten hebben. De grootste namen trekken weer naar ons kleine Belgenlandje om het beste van zichzelf te geven. Een van de kleppers die de festivalweide van Graspop Metal Meeting zullen doen daveren, is Mastodon.

Deze heavy metalband heeft voor fans van het genre allang geen geheimen meer. De heren gaan al mee sinds het jaar 2000 en kunnen nog steeds mee met de koplopers van de metalscene. De bezetting van band is al 22 jaar hetzelfde: je hoort Troy Sanders op de bas en achter de micro, Brent Hinds neemt de leadgitaar en tweede stem voor zijn rekening, Bill Kelliher laat zich gaan op de ritmegitaar en backing vocals en Brann Dailor geeft het beste van zichzelf op de drums.

Grote invloeden en DC Comics

Mastodon is misschien wel de belangrijkste heavy metal band van hun generatie en legt de lat steeds hoger met elke release. Ondertussen bracht de band al acht studioalbums uit in hun steeds groeiende repertoire. Voor die hoop nummers laten de mannen zich inspireren door andere grote namen. Zoals gitarist Bill Kelliher vertelde in een interview aan aan StarTribune.com: "We zijn allemaal opgegroeid met vroege Metallica, Maiden, Slayer, Priest en ik denk dat AC/DC en Zeppelin ook vrij sterk doorkomen in onze muziek."

Niet enkel grote namen in de muziekwereld inspireren de band, ook de wereld van comicbooks heeft Mastodon al op ideeën gebracht. Een jaar geleden brachten de mannen namelijk ‘Forged by Neron’, een nummer dat diende als soundtrack van ‘Dark Nights: Death Metal’, een stripboekenreeks van DC Comics. "We zijn super enthousiast en vereerd om deel uit te maken van de 'Dark Nights: Death Metal soundtrack'!", zei Mastodon's Brann Dailor. "We zijn allemaal al fan van DC Comics en het Batman-universum sinds we kinderen waren, dus het betekent echt veel voor ons om iets toe te kunnen voegen aan die wereld."

Fans van Mastodon hoeven niet lang meer te wachten: donderdagmiddag 16 juni om 17u30 is Graspop Metal Meeting the place to be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top