Wat is nu de waarheid over de geschiedenis achter de Netflix-serie '42 Days of Darkness'?

Films | In de hitlijsten van Netflix lijkt de Chileense hitserie '42 Days of Darkness' een blijvertje. Deze thrillerreeks lijkt gebaseerd op de zeer vreemde en onopgeloste verdwijning van een zekere Verónica Montes. Proximus Pickx zocht voor je uit of '42 Days of Darkness' werkelijk is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De serie '42 Days of Darkness', geregisseerd door Gaspar Antillo en Claudia Huaiquimilla, weet veel kijkers te verleiden. Deze Chileense dramareeks voert de spanning op tot ongeziene hoogtes wanneer Verónica Montes mysterieus verdwijnt. Geconfronteerd met de nalatigheid van de politie en een al te opdringerige pers, doen Verónica's zus Cecilia Montes en haar advocaat, Víctor Pizarro, er alles aan om de verdwijning te onderzoeken en haar te vinden. Gaandeweg ontdekken ze verschillende geheimen van Verónica en 42 dagen later ontdekken zij haar lichaam op het dak van haar eigen huis. Het uitstekende scenario, de zeer realistische toon van de serie en de sterke emoties die de acteurs vertolken, zorgen ervoor dat je als kijker geboeid blijft kijken en je afvraagt of er parallellen zijn met een echte gebeurtenis.

Waargebeurd of niet?

'42 Days of Darkness' is gedeeltelijk geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. In 2010 werd de Chileense bevolking opgeschrikt door de verdwijning van en de mysterieuze moord op Viviana Haeger. De vrouw werd 42 dagen later in staat van ontbinding gevonden door haar echtgenoot Jaime Anguita op de zolder van hun huis. Dankzij forensisch onderzoek raakt bekend dat Viviana is overleden door een pesticidevergiftiging. Haar zus dringt aan op voortzetting van het onderzoek en beschuldigt Viviana's man Jaime ervan de dader van de moord te zijn.

Uiteindelijk bekent een van Jaime's werknemers, Jose Perez Mancilla, de moord. Hij zweert echter dat hij door Jaime was ingehuurd om zijn vrouw te doden in ruil voor een grote som geld. Beiden worden in voorlopige hechtenis genomen, waarna Jaime uiteindelijk wordt vrijgelaten, na een vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. Jose, aan de andere kant, zit een gevangenisstraf van 10 jaar uit voor de moord op Viviana.

Het is duidelijk dat '42 Days of Darkness' grotendeels gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van Viviana Haeger, hoewel de regisseurs de namen van de echte personages hebben veranderd en nieuwe gezichten en fictieve elementen hebben toegevoegd met betrekking tot de gebeurtenis van 2010. Zo zie je maar dat de scheiding tussen realiteit en fictie flinterdun kan zijn!

Ontdek alle zes afleveringen van het eerste seizoen van '42 Days of Darkness' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top