Prins Laurent en Jonathan Sacoor openen Nationale Spelen van Special Olympics Belgium

Sport | Tijdens het Hemelvaartweekend, van woensdag tot zaterdag, nemen 2.737 atleten en 52 unified partners (atleten zonder verstandelijke beperking) deel aan de Nationale Spelen van Special Olympics Belgium (SOB), het grootste sportevenement in België voor atleten met een verstandelijke beperking. Zij zullen het beste van zichzelf geven in 16 verschillende sporten en aangepaste disciplines.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Spelen gaan door op drie locaties: sportcentrum Blocry in Ottignies-Louvain-la-Neuve, gemeentelijk zwembad BL'A en gemeentelijk sportcentrum in Eigenbrakel.

De Nationale Spelen starten woensdag om 13u30 met de Torch Run. De 'Vlam van de Hoop' vertrekt aan de Leeuw van Waterloo en eindigt na een parcours van 18 km in de Special Olympic Village van gaststad Ottignies-Louvain-la-Neuve.

Om 19 uur is iedereen vervolgens welkom op de openingsceremonie. Prins Laurent zal de ceremoniële openingsverklaring houden. De 'Vlam van de Hoop' wordt aangestoken door SOB-atleet Micheline Van Hees en topsporter Jonathan Sacoor, en zal branden tot het einde van de Spelen. BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive, SOB-ambassadeur Piet Den Boer en Franstalig minister voor Jeugd en Onderwijs Valérie Glatigny zullen ook aanwezig zijn bij de openingsceremonie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top