Elise Mertens haalt "positieve energie" uit vlotte kwalificatie op Roland Garros

Sport | Elise Mertens (WTA 32) kende zondag geen enkele moeite met de Roemeense Elena-Gabriela Ruse (WTA 51) in de eerste ronde van Roland Garros. Met 6-3 en 6-1 stootte de Limburgse vlot door.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik had wat last van stress want dit is een grandslam en je wil nooit in de eerste ronde verliezen", vertelde ze na afloop. "Maar het ging niet slecht. Ik heb goed gespeeld, maakte weinig fouten en was agressief genoeg. Ik was erg gemotiveerd en slaagde erin bevrijd te spelen."

"Ik ben blij want zo'n overwinning zorgt voor positieve energie", vervolgde Mertens. "In Straatsburg heb ik meer afgezien. Gelukkig kon ik hier zondag spelen want ik had donderdag verloren (in de kwartfinale in Straatsburg) en nu blijf ik in het ritme. Na mijn dijblessure heb ik hard gewerkt om het goeie gevoel terug te vinden en het was bemoedigend te zien dat ik in de tweede set echt de bovenhand had. Uiteraard wil ik zo ver mogelijk doorstoten en klimmen in de ranking."

Haar volgende tegenstander wordt de Tsjechische Marie Bouzkova (WTA 69). Ze verloor al eens van haar in 2015 in Monterrey. "Dat is zeven jaar geleden. Was dat niet bij de junioren?", lachte Mertens. "Ik weet niet of het een goede tweede ronde is, maar voorlopig voel ik mij goed en het is duidelijk dat ik nu alles ga doen om revanche te nemen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top