AC Milan en Saelemaekers zijn na elf jaar droogte opnieuw Italiaans landskampioen

Serie A | AC Milan heeft zondagavond op autoritaire wijze de Italiaanse landstitel naar zich toegetrokken op de 38e en laatste speeldag in de Serie A. Sassuolo had in eigen huis geen verhaal en moest een duidelijke 0-3 nederlaag incasseren.

Door Belga

Deel dit nieuws

Olivier Giroud (17' en 32') tekende voor de eerste twee treffers en Franck Kessié (36') deed er niet veel later het verlossende derde doelpunt bij in een imposante eerste 45 minuten van de hoofdstedelingen. In de tweede helft hielden de Rossoneri eenvoudig stand. Alexis Saelemaekers werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Milan sprokkelde doorheen het seizoen 86 punten en dat volstond om voor het eerst in elf jaar de champagne te mogen ontkurken als landskampioen van Italië. Het is de negentiende Scudetto uit de clubgeschiedenis.

Rivaal en stadsgenoot Inter, dat op hetzelfde tijdstip in actie kwam, moet door de zege van Milan vrede nemen met de tweede plaats in de eindrangschikking met 84 punten. Ivan Perisic (49') en Joaquin Correa (55' en 57') gidsten de Nerazzurri tevergeefs naar een even vlotte zege tegen Sampdoria (3-0). Inter is de uittredend titelhouder.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top