Man City en De Bruyne halen dubbele achterstand op in dol slot en verlengen landstitel

Premier League | Manchester City heeft zich zondag op de slotspeeldag van de Premier League met hangen en wurgen verzekerd van de achtste landstitel in de clubgeschiedenis. De Citizens bogen in het slotkwartier een 0-2 achterstand tegen Aston Villa nog om in een 3-2 overwinning.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na 75 minuten zag het er niet goed uit voor City en Kevin De Bruyne, die met een punt voorsprong op Liverpool de laatste wedstrijd aanvatten. Aston Villa, onder leiding van Liverpool-legende Steven Gerrard, had op dat moment een dubbele voorsprong te pakken na goals van Matty Cash (37') en Philippe Coutinho (69'), eveneens ex-Liverpool. Toch toonden De Bruyne en co blijk van absolute veerkracht. Doelpunten van Ilkay Gündogan (76' en 81') en Rodri (78') luidden het titelfeest in. KDB lag met een sublieme assist aan de basis van de winnende treffer.

Tegelijkertijd had belager Liverpool op Anfield zijn handen vol met het Wolverhampton van Leander Dendoncker (3-1). Pedro Neto (3') opende al vroeg de score voor de Wolves, Sadio Mané (34.) stelde halverwege de eerste helft gelijk namens de Reds. Een tweede doelpunt van Mané werd na 50 minuten afgekeurd voor buitenspel. Het duurde tot net geen vijf minuten voor tijd vooraleer Mo Salah (84') Liverpool alsnog op voorsprong kon hijsen. De derde thuistreffer van Andy Robertson (89') mocht niet meer baten.

City trekt op die manier met een eindtotaal van 93 punten aan het langste eind in de titelstrijd en volgt zichzelf op als Engels landskampioen. Liverpool blijft verslagen achter op de tweede plaats met 92 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top