Deze films op Cannes mag je zeker niet missen!

Films | De 75e editie van het filmfestival van Cannes is afgelopen week eindelijk van start gegaan en zoals elk jaar werd ook deze keer druk uitgekeken naar al het moois dat Cannes te bieden heeft. Proximus Pickx geeft je een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Plus que Jamais’

Beginnen doen we met ‘Plus que jamais’ van de Franse regisseuse Emily Atef. In deze film zien we hoe Hélène (Vicky Krieps) zeer slecht nieuws over haar gezondheid krijgt, een manier probeert te vinden om ermee om te gaan en vervolgens op haar eentje naar Noorwegen trekt (waar ook de prachtige beelden zijn opgenomen). Hélène is getrouwd en de rol van haar man werd gespeeld door wijlen Gaspard Ulliel. Ulliel kwam begin dit jaar helaas om het leven tijdens zijn skivakantie en werd tijdens de eerste voorstelling van de film, op Cannes, gehuldigd met een staande ovatie waar ook heel wat tranen vloeiden. Het is de allerlaatste film waarin Gaspard Ulliel te zien zal zijn.

'Plus que Jamais’ verschijnt op 9 november in de zalen.

'Elvis'

De Australische regisseur Baz Luhrmann nam dit jaar ook het vliegtuig richting Zuid-Frankrijk en in zijn koffer zat zijn allernieuwste filmmusical ‘Elvis’. Een prent die de opkomst van de Amerikaanse rocklegende Elvis Presley illustreert. Luhrmann koos ervoor om de jonge acteur Austin Butler in de rol van Elvis te laten kruipen en aan zijn zijde prijken niemand dan Tom Hanks, Priscilla Presley en Lisa Marie Presley. Luhrmann is overigens niet aan zijn proefstuk toe: hij regisseerde eerder al ‘Moulin Rouge’ en ‘The Great Gatsby’.

‘Elvis’ verschijnt op 24 juni 2022 in de zalen.

‘Top Gun: Maverick’

Tom Cruise is niet enkel een steengoede acteur met heel wat kaskrakers op zijn naam. De man is ook een begenadigd marketeer. Dat blijkt toch uit zijn passage op de rode loper in Zuid-Frankrijk waar Cruise zijn allernieuwste film, ‘Top Gun: Maverick’ kwam promoten. Cruise bespeelde het publiek zoals alleen hij dat kan en vertelde meer over de opvolger van de originele ‘Top Gun’-film uit 1986. In ‘Top Gun: Maverick’ zien we hoe Pete Mitchell nog steeds de meest gevaarlijke vliegkunsten uit het Amerikaanse luchtruim uithaalt. Hij moet op een dag afrekenen met zijn verleden en een zeer gevaarlijke missie, de gevaarlijkste uit zijn carrière, tot een goed einde brengen.

‘Top Gun: Maverick’ verschijnt op 27 mei in de zalen.

'Crimes of the Future'

Maar Tom Cruise krijgt stevige concurrentie van David Cronenberg, de Canadese filmregisseur die eerder al sci-fi horrorfilms zoals ‘The Fly’ en ‘A History of Violence’ regisseerde. Cronenberg komt ‘Crimes of the Future’ presenteren: een nieuwe film waarin hij zich opnieuw aan body horror waagt. In deze film zien we een toekomst waarin mensen mutaties ondergaan om in de kunstmatig geworden wereld te kunnen overleven. We volgen Saul Tenser (Viggo Mortensen), een performer die organen kan laten aangroeien en zijn best doet om zijn publiek te laten huiveren.

‘Crimes of the Future’ verschijnt op 3 juni in de zalen

'Armageddon Time'

De jury van het filmfestival van Cannes verwelkomde ook James Gray. Deze Amerikaanse regisseur kwam zijn nieuwste film ‘Armageddon Time’ promoten en deed dat met een cast waaronder Anne Hathaway en Anthony Hopkins toebehoren. In ‘Armageddon Time’ zien we hoe het er in de jaren tachtig aan toe ging in de New Yorkse wijk Queens. De film bevat enkele meeslepende personages, een flinke portie melancholie, familiedynamieken en een sprankeltje humor.

‘Armageddon Time’ verschijnt op 19 mei in de zalen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top