PGL Major: Antwerpen krijgt droomfinale tussen FaZe en NAVI

CS:GO | Ondanks de vele upsets in de Challengers stage en de Legends stage blijven aan het einde van de rit de twee favorieten van deze Major over. FaZe en NAVI, de twee beste CS:GO-teams ter wereld, zullen zondagavond strijden voor de eindzege in de Major in Antwerpen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Duizenden fans tekenden zaterdag present om de twee halve finales van de PGL Major in Antwerpen bij te wonen. En ze kregen meer dan waar voor hun geld. FaZe Clan en Natus Vincere, de twee beste teams ter wereld, maakten korte metten met hun tegenstanders en komen zo in de finale van zondag tegenover elkaar te staan.

De dag begon met het duel tussen FaZe en Team Spirit. Na een geweldig toernooi botsten de Russische underdogs in de halve finales tegen hun limiet aan. Toch was het resultaat nipter dan verwacht. Op Mirage werd het publiek getrakteerd op een match van 29 rondes. FaZe kwam uiteindelijk 1-0 voor dankzij een geweldige prestatie van rain, met een ADR (Average Damage per Round; nvdr) van 104,7.

Dust2 werd zo mogelijk nog spannender. Team Spirit versierde twee map points, maar FaZe rechtte de rug en dwong overtime af. Die zou uiteindelijk drie rondes duren. De Russen behaalden in totaal nog eens drie map points. Die bleken niet genoeg, want het team van karrigan weigerde zich gewonnen te geven. In de 49ste ronde maakte de IGL de wedstrijd af in stijl, door zijn team met een knife kill naar de grote finale te sturen.

De tweede halve finale was iets eenzijdiger. Na een heel spannende kwartfinale waar NAVI op het nippertje Heroic klopte, lijkt het Russisch-Oekraïense roster eindelijk het niveau van 2021 teruggevonden te hebben. Onder leiding van een beresterke s1mple - met een ongelofelijke 113 ADR - maakten ze met 16-7 en 16-12 een einde aan de droom van ENCE. De titelverdediger lijkt gebrand op een tweede Major.

De finale tussen FaZe en NAVI belooft een van de spannendste in de geschiedenis van de esport te worden. Twee teams op het top van hun kunnen zullen vechten om de grootste prijs van CS:GO. Behalen de FaZe-spelers eindelijk hun eerste Major, of verlengt NAVI zijn hegemonie met een tweede titel op rij? Het antwoord ontdek je zondag vanaf 20u.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top