Dagzege in de Ronde van Burgos voor Vollering, eindwinst voor Juliette Labous

Wielersport | Demi Vollering heeft de koninginnenrit in de Ronde van Burgos (Spa/World Tour) gewonnen. De Nederlandse van Team SD Worx haalde het na 125,1 km op Lagunas de Neila voor de Françaises Juliette Labous en Evita Muzic. Labous is de eindwinnares.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de etappe van zaterdag knalde de spaanse Mavi Garcia naar de winst en leiderstrui, in de rit van vandaag beloofde het een spannende strijd te worden met de finish op de top van Lagunas de Neila, een klim van 11,8 km aan 6,2%. 

Vijf dames kleurden de vroege vlucht, in een wedstrijd zonder televisiebeelden. Het ging om Lotte Kopecky, Anna Shackley, Lucinda Brand, Elise Chabbey en Marie Le Net.

Op 20 km van het eind werden ze gegrepen door een kleine groep favorieten, onder wie leider Mavi Garcia. Het duurde lang vooraleer de finale losbarstte. Pas op 3 km van de top reden drie rensters weg: Labous, Paula Andrea Patino en Demi Vollering.

De Nederlandse toonde zich in de slotfase de sterkste en pakte de zege, voor eindwinst deed ze niet meer mee na tijdverlies in de etappe van zaterdag. Labous is de eindwinnares. Ze volgt op de erelijst Anna van der Breggen op.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top