Thibaut Courtois wil de laatste leegte op zijn palmares wegwerken

UEFA Champions League | Thibaut Courtois speelde in 2014 de finale van de Champions League, maar hij verloor toen met Atlético Madrid van Real Madrid. Zaterdag wil hij tegen Liverpool de trofee eindelijk aan zijn palmares toevoegen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds 2014 speelde Real Madrid vijf keer de Champions League-finale, tegenover drie voor Liverpool (sinds 2018). Sinds Courtois in 2018 neerstreek in Madrid, speelde de Spaanse club echter geen finale meer, tot dit seizoen. Een CL-winst zou de ultieme bekroning zijn voor de Rode Duivel.

Courtois aast op revance

Thibaut Courtois kende in 2014 een prachtig seizoen met Atlético Madrid. Hij won er de Spaanse landstitel en de doelman stond met zijn team ook in de Champions League-finale. Diego Godin bracht opende de score tegen Real Madrid en Atlético stond na 90 minuten nog altijd voor. Tot Sergio Ramos in de 93ste minuut de gelijkmaker scoorde.

Atlético Madrid kreeg een enorme mentale dreun te verwerken en in de verlengingen walste Real Madrid over de rivaal heen. Het werd 4-1 en Courtois & co dropen teleurgesteld af. Courtois maakte nadien deel van het 'Beste elftal in de Champions League' van de UEFA, maar dat was maar een schrale troost voor de ambitieuze Belg.

Een leegte op zijn palmares

Courtois wist al heel wat prijzen te winnen in zijn carrière. Hij werd Belgisch kampioen met KRC Genk, met Atlético Madrid won hij de Spaanse titel, de beker en de Europa League en de Europese Supercup, bij Chelsea wist hij twee keer de landstitel binnen te rijven met daarnaast ook nog eens eindzeges in de League Cup en de FA Cup. Bij Real Madrid wist hij tot op heden al een WK voor clubs, twee Spaanse titels en een Spaanse Supercup in de wacht te slepen. De ondertussen legendarische Belgische keeper mist in clubverband nog één grote prijs: de Champions League.

Courtois zal bij een eindzege van Real Madrid op het kampioenenbal een zeer grote impact hebben gehad, want hij presteerde enorm sterk in de Champions League. Zo werd hij in de halve finales tegen Manchester City nog uitgeroepen tot de beste speler. “Het is de grootste prijs op clubniveau en ik heb de Champions League nog niet kunnen winnen. Het zou heel speciaal zijn om die prijs te kunnen winnen, maar ik heb nog tijd”, zei hij voor de kwartfinales tegen Chelsea. Tegen Liverpool kan Courtois alweer een stukje geschiedenis schrijven.

Volg de UEFA Champions League-finale tussen Liverpool FC en Real Madrid aanstaande zaterdag 28 mei om 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top