Elise Mertens schuift op naar 32e plaats, Van Uytvanck 60e op WTA-ranking

Sport | Door de start van Roland Garros werd de WTA-wereldranglijst een dag vroeger gepubliceerd. De uitslagen van de toernooifinales die zaterdag werden gespeeld, werden nog meegerekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Alle vijf Belgische tennisspeelsters die deze week in actie komen op het Parijse gravel, boekten vooruitgang op de ranglijst. De Belgische nummer een, Elise Mertens, schuift een plekje op van de 33e naar de 32e plaats. Alison Van Uytvanck schuift eveneens een plaatsje op en wordt 60e. Beide speelsters komen vandaag aan de Porte d'Auteuil in actie. Mertens, 31e reekshoofd in Parijs, treft de Roemeense Elena-Gabriela Ruse (WTA 51). Van Uytvanck neemt het op tegen de Amerikaanse Ann Li (WTA 67).

Maryna Zanevska wordt 62e (+3) na het behalen van de kwartfinales op het WTA-toernooi in Straatsburg afgelopen week en verkleint zo de kloof met Van Uytvanck. Greet Minnen doet met plaats 82 eentje beter dan haar vorige klassering. Ysaline Bonaventure, die deze week voor het eerst deelneemt aan Roland Garros, wordt 168e (+2).

In de top drie komt een nieuwe naam binnen. De Griekse Maria Sakkari wipt over de Spaanse Paul Badosa (WTA 4) naar de derde plaats en staat voor het eerst in haar carrière in de top drie. De Poolse Iga Swiatek blijft stevig in het zadel zitten op de eerste plek, voor de Tsjechische Barbora Krejcikova, die dit jaar op Roland Garros haar titel verdedigt. Verder keert Angelique Kerber terug in de top twintig. De Duitse wordt 17e (+5) na haar overwinning in Straatsburg op zaterdag.

De 28-jarige Italiaanse Martina Trevisan, die deze week het WTA-toernooi in Rabat won, springt naar de 59e plaats (+26), haar beste positie op de ranglijst ooit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top