Dit waren de hoogtepunten van het seizoen van Club Brugge

Jupiler Pro League | Club Brugge wist al zwoegend zijn derde opeenvolgende landstitel te winnen en dat ten koste van Union SG. Proximus Pickx blikte aan de hand van enkele hoogtepunten terug op het seizoen van Club Brugge.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Club Brugge speelde wisselvallig tijdens het afgelopen seizoen. Blauw-zwart moest alles op alles zetten om het verrassende Union SG alsnog af te houden. Uiteindelijk wist Club Brugge zijn achttiende titel te winnen.

Vernedering tegen AA Gent

Club Brugge startte matig aan het seizoen en wist in zijn eerste vijf matchen drie keer te winnen. Het verloor bovendien twee keer punten door een gelijkspel. Daarnaast was het spelniveau ook niet al te hoog en in de eerste topmatch tegen AA Gent ging het helemaal mis.

In de Ghelamco Arena toonden de Buffalo’s zich die dag een aantal klassen te sterk voor de Brugse rivaal. Het werd maar liefst 6-1 in deze Slag om Vlaanderen. Club Brugge herpakte zich en wist nadien acht matchen zonder nederlaag af te werken.

Het vertrek van Philippe Clement

Club Brugge nam begin 2022 afscheid van succescoach Philippe Clement, die een niet te weigeren aanbod kreeg van AS Monaco. Met twee titels en één supercup kon hij met opgeheven hoofd Brugge verlaten.

De landskampioen had snel een opvolger gevonden en haalde Alfred Schreuder naar België. De Nederlander gooide het over een andere boeg en hij wist Club Brugge weer op het juiste spoor te krijgen, ook al was de start niet overtuigend. Schreuder stuwde Club Brugge met een zeer straffe reeks uiteindelijk naar de titel. Na de titelmatch tegen Antwerp geraakte bekend dat hij komend seizoen trainer wordt van Ajax.

Geen winst in de Brugse derby

In Brugge is de derby tussen Club en Cercle altijd een speciale wedstrijd. Club Brugge was jarenlang de ploeg deze derby’s wist te winnen, maar dit jaar was dat niet het geval. Cercle Brugge wist één keer te winnen en in het andere duel werd het 1-1.

Eind december won Cercle Brugge met 2-0 van Club Brugge. Het bleek nadien de laatste wedstrijd te zijn van Clement als hoofdtrainer van Club. Hij wist dat toen nog niet, maar zo vertrok hij met een zure nederlaag bij de latere landskampioen.

De beslissende matchen tegen Union SG

Union SG telde op een bepaald moment twaalf punten meer dan Club Brugge, maar de Bruggelingen wisten die achterstand terug te dringen tot vijf punten. Door de puntenhalvering werden er dat nog drie bij de start van de play-offs. Toch was het tweeluik tegen Union SG bepalend. Club Brugge maakte daar het verschil door een 6 op 6 te boeken.

De Brusselaars waren twee keer de betere ploeg, maar een uitstekende Simon Mignolet en een gebrek aan efficiëntie deden Union SG de das om. Daardoor wist een zakelijk Club Brugge de titelstrijd in een definitieve plooi te leggen.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top