Recht Mechelen alsnog de rug tegen Oostende na een eerste zware nederlaag?

Basketbal | Filou Oostende en Kangoeroes Mechelen spelen maandag de tweede ronde van de Belgische play-off finale in de BNXT League. Oostende begon als favoriet aan de partij en als de ploeg van coach Dario Gjergja de volgende wedstrijd ook wint, staan ze dicht tegen het volgende kampioenschap.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kangoeroes Mechelen wisten dat Oostende geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. De ploeg is immers de huidige kampioen in eerste klasse bij de mannen en dat zouden de Kangoeroes geweten hebben. De eerste partij van de Belgische play-offfinale eindigde op 103-60 in het voordeel voor Oostende en dat zette de Mechelaars opnieuw met de voetjes op de grond: de volgende wedstrijd moet er boenk op zijn of Oostende maakt grote kans om opnieuw kampioen te spelen.

Furieus

Oostende begon furieus aan de partij en dat zouden de Mechelse kangoeroes geweten hebben. Na het eerste kwartier stond het 9-3 voor Oostende en die initiële voorsprong liep enkele tientallen minuten later uit tot 23-14. Op het einde van de eerste helft stond het zowaar 54-34 in het voordeel van de kustploeg. Tijdens de tweede helft ging Oostende op zijn elan verder. Mechelen stapelde de fouten op, waardoor de kustploeg de partij uiteindelijk makkkelijk won met 103-60. Maar liefst vijf spelers van Oostende maakten meer dan 13 punten, waaronder Levi Randolph (20), Conger (14) en Gillet (14).

Na afloop van de wedstrijd reageerde Oostende-speler Keye van der Vuurst opgelucht tegenover de aanwezige pers. “We speelden een geweldige wedstrijd. Iedereen heeft goed gespeeld, maar we mogen zeker niet te vroeg feestvieren”, Van der Vuurst verwees naar de volgende partij tegen Mechelen die maandag wordt gespeeld. Als ze die winnen, kan Oostende woensdag al kampioen worden.

Te veel fouten

Bij Mechelen gingen de kopjes na het laatste fluitsignaal snel naar beneden. Coach Kristof Michiels legde uit wat er misliep: "We maakten fouten op cruciale momenten en dat heeft ons genekt. We misten ook wat ervaring om zo’n belangrijke partij aan te vatten en de intensiteit van de ploeg kon een pak beter. Gelukkig is dit nog maar de eerste partij. Er kan nog vanalles gebeuren. Maandag zullen we anders voor de dag komen", klonk het bij de coach.

Dat zal ook nodig zijn want Mechelen haalde de vorige partij slechts een scoringspercentage van ‘amper’ 36 procent. Bovendien had enkel Matias Palinckx meer dan 10 punten gescoord, namelijk 16. We zijn dan ook benieuwd welke wijzigingen coach Michiels zal doorvoeren bij Mechelen. Als ‘de coach van het jaar’ nog kans wil maken op de titel, dient hij de komende thuiswedstrijd winnend af te sluiten, maar daar zal Oostende een stokje voor proberen steken…

Het speelprogramma van de nationale play-off finale van de BNXT League:

Maandag 23 mei

  • Kangoeroes Mechelen - Filou Oostende (vanaf 19u45 op Pickx+ Sports 1)

Woensdag 25 mei

  • Filou Oostende - Kangoeroes Mechelen (vanaf 19u45 op Pickx+ Sports 1)

Vrijdag 27 mei (indien nodig)

  • Kangoeroes Mechelen - Filou Oostende

Zondag 29 mei (indien nodig)

  • Filou Oostende - Kangoeroes Mechelen

Volg het beste van de BNXT League, inclusief het duel tussen Kangoeroes Basket Mechelen en Filou Oostende maandag 23 mei vanaf 19u45, op Pickx+ Sports 1 via de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Je kan meer basketbalnieuws lezen via Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top