Dender EH kan straks in bijzondere omstandigheden titel én promotie naar 1B vieren

D1B Pro League | De titelstrijd in 1e Nationale kan deze namiddag gestreden zijn. Als Dender EH nog een overwinning breidt aan haar haar straffe reeks van vier opeenvolgende zeges, dan is het straks kampioen. Maar dan moet het wel gaan winnen op het veld van rivaal RFC Luik.

Door Proximus

Deel dit nieuws

En die verplaatsing naar Luik kondigt zich aan als een regelrechte hel. Allereerst speelt Luik haar laatste kansen uit om de titelstrijd opnieuw in eigen handen te nemen; daarnaast hebben beide teams nog een rechtzaak lopen na de vorige passage van Dender in Luik. Toen stonden er te weinig U21-spelers op het wedstrijdblad van Les Sang & Marine waardoor er tot op heden nog steeds geen duidelijkheid is over de uitslag van die match. Luik won toen met 3-0, maar een 0-5 forfaitnederlaag dreigt.

En dan is er nog het gegeven dat de burgemeester van Luik besliste dat er geen fans van Dender toegelaten zullen worden in het stadion. Als redenen haalde Wille Demeyer aan dat er bij de vorige match rellen waren én dat de spelers van Luik het slachtoffer waren van bedreigende en beledigende gezangen door de Denderfans. Maar ongetwijfeld speelt het gegeven dat Luik in Dender ook maar 150 kaartjes kreeg ook mee in de beslissing.

Winst = feest

In die bijzondere omstandigheden moet Dender dus op zoek naar een driepunter. Want bij een overwinning op Rocourt is de titel een feit (ongeacht de uitspraak voor de groene tafel). Dender zou dan vier punten voorsprong nemen op Luik en met nog een match voor de boeg is dat onoverbrugbaar. Een positieve uitspraak voor de groene tafel zou het puntentotaal nog doen oplopen, een negatieve uitspraak zou de kloof dan nog op vier punten houden. De titel zou dan wel gehaald worden zonder een enkele fan in het stadion. Buiten coronatijden is dat vrij surrealistisch.

Als Dender gelijkspeelt bij Luik, dan kunnen de Oost-Vlamingen het op de slotspeeldag zelf afmaken thuis tegen Dessel. In alle andere gevallen wordt het toch weer bang afwachten naar het resultaat van de rechtzaak.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top