Fiorentina grijpt laatste Europese ticket

Serie A | Fiorentina heeft zich op de 38e en laatste speeldag van de Italiaanse Serie A verzekerd van Europees voetbal. Het won met 2-0 van Juventus en greep zo de zevende plaats in de eindstand, goed voor een ticket voor de play-offs van de Conference League. Atalanta, dat met 0-1 verloor van Empoli, blijft als achtste met lege handen achter.

Door Belga

Deel dit nieuws

Alfred Duncan (45.+1) en Nicolas Gonzalez (90.+2, met een penalty) leidden Fiorentina zaterdagavond voorbij Juventus. Daar speelden boegbeelden Giorgio Chiellini en Paulo Dybala hun laatste wedstrijd voor de Oude Dame. Na een tegenvallend seizoen eindigt het sterrenteam uit Turijn pas als vierde maar het is zo wel rechtstreeks geplaatst voor de poules van de Champions League.

De beslissing over de titel valt zondagavond. Leider AC Milan (83 punten), de ploeg van Alexis Saelemaekers, gaat op bezoek bij Sassuolo, achtervolger Inter (81 punten) ontvangt Sampdoria. Het Napoli van Dries Mertens (76 punten) is zeker derde en sluit af met een verplaatsing naar Spezia.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top