Leipzig schrijft clubgeschiedenis met eerste bekertrofee na penalty's tegen Freiburg

Bundesliga | RB Leipzig heeft zaterdagavond clubgeschiedenis geschreven door SC Freiburg opzij te zetten in de Duitse bekerfinale en zijn eerste trofee ooit te winnen. Het triomfeerde met 2-4 na strafschoppen, nadat het na 120 minuten 1-1 stond.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na 19 minuten liet Maximilian Eggestein, broer van Antwerp-aanvaller Johannes Eggestein, het Olympiastadion in Berlijn uit zijn voegen barsten met een loepzuiver schot in de linkerbenedenhoek. Assistgever Roland Sallai beroerde de bal voorafgaand met de hand, maar omdat het leer opsprong van zijn voet werd het doelpunt terecht goedgekeurd.

In de tweede helft moest Leipzig op zoek naar de gelijkmaker. Die aspiraties kregen echter een flinke knauw toen Marcel Halstenberg net voor het uur een rode kaart onder de neus geduwd kreeg. Hij verkeek zich op een lange bal en haalde de doorgebroken Lucas Holer neer. De Breisgau Brazilians dachten gewonnen spel te hebben, tot de onvermijdelijke Christopher Nkunku (76') de Roten Bullen richting verlengingen sleepten.

In een evenwichtig extra halfuur viel er geen beslissing. Het elftal van Domenico Tedesco toonde zich aansluitend koelbloediger van op elfmeter dan zijn opponent met een perfect rapport tegenover twee missers.

Voor Leipzig is de derde keer de goede na twee eerdere verloren bekerfinales. Freiburg blijft voorlopig zonder eerste prijs achter.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top