Mertens opent tegen Ruse op Roland Garros: "Ik speel opnieuw pijnvrij en voel me goed"

Sport | Elise Mertens (WTA 33) behoort tot de eerste Belgische tennissers die in actie komen op het grandslamtoernooi van Roland Garros. De 26-jarige Limburgse is zondag te bewonderen op court N.6, in de laatste match van de wedstrijddag. Ze neemt het op tegen de 24-jarige Roemeense Elena-Gabriela Ruse (WTA 52). Het betreft hun eerste ontmoeting.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ken haar niet bijzonder goed", gaf Mertens zaterdag aan de Belgische media te kennen. "Ik focus hoe dan ook in de eerste plaats op mezelf, maar op de avond voorafgaand aan mijn wedstrijd ga ik steevast op zoek naar informatie over de tegenstander. Ik schrijf alles op en voor de match bespreek ik die zaken met mijn coach Simon Goffin. Hoewel de meisjes in de top 10 weinig geheimen hebben, is het altijd interessant om informatie te ontdekken over speelsters van de 30e tot de 50e plaats op de WTA-ranking."

Het wordt voor Mertens haar zesde deelname op het gravel in Parijs, waar ze de vorige keren minstens de derde ronde bereikte. Dit jaar kende ze niet de allerbeste voorbereiding met maar één toernooi op gravel, afgelopen week in Straatsburg ten gevolge van een letsel aan de rechterdij.

"Ik heb slechts drie wedstrijden op gravel gespeeld, maar ik heb intussen een pak ervaring opgedaan", ging ze verder. "Ik zou graag meer matchen in de benen gehad hebben, het is nu zo. In Australië maakte ik een soortgelijke situatie door en dat weerhield me er niet van de achtste finales te halen. Ik speel opnieuw pijnvrij en voel me goed. Ik moet bijgevolg vertrouwen hebben in mezelf."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top