Red Lions boeken ruime zege in tweede duel met Spanje

Sport | De Belgische hockeymannen hebben zaterdagavond in hun achtste wedstrijd van de FIH Pro League met 5-1 gewonnen van Spanje. Vrijdagavond speelden beide teams een eerste keer tegen elkaar. Toen werd het 3-3 en wonnen de Lions na shoot-outs een bonuspunt.

Door Belga

Deel dit nieuws

De wereld- en olympische kampioenen stonden in het Sportcentrum Wilrijkse Plein in Antwerpen na het eerste kwart 2-0 voor na treffers van Tom Boon (6.) en Onana Nelson (14., met een strafcorner). Opnieuw Boon (27.) zorgde in het tweede kwart voor de 3-0 ruststand.

Kort na de herneming maakte Tom Boon (34.) zijn hattrick vol. In het vierde kwart lukte Ignacio Rodriguez (47.) de eerredder voor Spanje waarna Tanguy Cosyns (56.) de 5-1 eindstand vastlegde.

Voor de Red Lions, titelverdediger in deze competitie met negen landen, was het de vierde overwinning. Ze speelden ook al twee keer gelijk en verloren twee keer. In het klassement staat het team van Michel van den Heuvel vijfde met 15 punten. Spanje is met 12 punten uit twaalf matchen achtste.

Volgend weekend (28 en 29 mei) spelen de Lions in Antwerpen twee keer gastheer voor Frankrijk.

De Red Panthers stonden de voorbije twee dagen ook tegenover hun Spaanse collega's. Na een 1-2 nederlaag vrijdag wonnen ze zaterdag met 3-0.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top