Titelverdediger Oostende zet Mechelen vlot opzij in eerste finaleduel

Basketbal | Titelverdediger Filou Oostende heeft zaterdagavond het eerste finaleduel in de nationale play-offs van de BNXT League met 103-60 gewonnen van Kangoeroes Mechelen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De kustboys namen vanaf de start het initiatief en verplichtten de bezoekers tot achtervolgen. Na het eerste kwart stond Oostende 26-18 voor en bij de rust toonde het scorebord in de Versluys Dome een 54-34 stand in het voordeel van de kampioen. Ook na de pauze bleef het team van Dario Gjergja domineren. Het mocht het laatste kwart aansnijden met een veilige voorsprong van 24 punten (76-52). Uiteindelijk liepen ze nog verder uit.

Levi Randolph werd bij Oostende topschutter met 20 punten. Nog vier andere thuisspelers eindigden in de dubbele punten. Mattias Palinckx maakte er 16 voor Mechelen.

Maandag vindt de tweede finalewedstrijd plaats, in Mechelen. Wie het eerst drie keer wint, is Belgisch kampioen. Oostende mikt op een elfde opeenvolgende titel, de 23e uit de clubgeschiedenis. Mechelen speelt zijn eerste titelfinale.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top