Carapaz wil roze houden tot in Verona

Wielersport | Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) mocht zaterdag na zijn derde plaats in de 14e etappe van de Ronde van Italië de roze trui aantrekken. "En nu gaan we die trui verdedigen tot in Verona", sprak de Giro-winnaar van 2019.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het was een korte maar erg lastige etappe", sprak hij na afloop. "Maar ik ben heel blij hoe alles is verlopen. Dit is een eerste stap in onze roze droom. Nu gaan we die trui verdedigen tot in Verona (de slotdag van de Giro)."

Bora-hansgrohe zette de boel op stelten in de rit, maar het was Carapaz die bijna met de eer aan de haal ging. Hij versnelde op 28 km van de meet en was een tijdlang alleen op pad. Uiteindelijk keerden Yates, Hindley en Nibali terug. Zijn aanval bracht roze trui Lopez in de problemen. De Spanjaard moest afhaken en is leider af.

Ook in 2019 mocht Carapaz na de veertiende rit (die hij toen won) de roze trui aantrekken. "Ah, dat wist ik niet en kan ik me niet meer herinneren. Ik ben blij dat ik het nu opnieuw realiseer. Hopelijk is dat een teken en houden we de roze trui tot in Verona."

Gemakkelijk zal dat niet zijn. "Morgen wordt het een heel andere koers met veel meer bergen", wist Carapaz nog te vertellen. "We zullen moeten verdedigen met mijn ploegmaten. Vandaag raakten zij achterop door Bora-hansgrohe, dat heel agressief reed in de afdalingen. In vergelijking met 2019 heb ik nu meer ervaring en een goed team dat me steunt. Al weet ik wel dat de laatste week nog heel zwaar en ingewikkeld kan worden."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top