Nieuw akkoord Mbappé met PSG is "belediging voor voetbal" volgens La Liga-voorzitter Tebas

Ligue 1 | Het akkoord over de contractverlenging van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain is "een schande voor het voetbal". Dat verklaarde La Liga-voorzitter Javier Tebas zaterdag op Twitter.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Wat PSG aan het doen is om Mbappé zijn contract te verlengen met exuberante geldsommen, terwijl het de afgelopen seizoenen 700 miljoen euro verlies liet optekenen en al een waanzinnige 600 miljoen aan spelerslonen moet uitbetalen, is een BELEDIGING voor het voetbal", luidde de boodschap.

Volgens het jaarverslag van de financiële waakhond van het Franse voetbal (DNCG) leed Paris SG een verlies van bijna 225 miljoen euro in het seizoen 2020-2021, dat werd gekenmerkt door een crisis in de televisierechten in de Ligue 1 en wedstrijden achter gesloten deuren.

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi "is even gevaarlijk als de Super League", voegde Tebas eraan toe in een verwijzing naar het project dat vorig jaar door 12 grote Europese clubs werd voorgesteld. PSG en Tebas stonden aan dezelfde kant, naast de UEFA, om die poging te verijdelen.

Bronnen dicht bij de onderhandelingen bevestigden aan het Franse persagentschap AFP dat PSG en de 23-jarige Mbappé een princiepsakkoord bereikt hebben om het aflopende contract van de spits met drie jaar te verlengen. Er is sprake van minstens 150 miljoen euro tekengeld en een maandsalaris van 4,7 miljoen euro.

De Franse landskampioen hoopt de handtekening van de wereldkampioen, die het hof wordt gemaakt door Real Madrid, vandaag/zaterdag veilig te stellen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top