Assist Bourard helpt ADO Den Haag als eerste team aan ticket promotiefinale Eredivisie

Eredivisie | ADO Den Haag heeft zich zaterdag als eerste team geplaatst voor de promotiefinale op weg naar de Eredivisie. In de terugwedstrijd van hun halve finale haalden de Hagenaren het met 1-2 bij FC Eindhoven, nadat ze afgelopen midweek de heenmatch ook al met 2-1 naar zich toe hadden getrokken.

Door Belga

Deel dit nieuws

Samy Bourard, een jeugdproduct van Anderlecht, zette Thomas Verheydt (16') op weg naar de openingstreffer. Collin Seedorf (26'), een achterneef van gewezen topvoetballer Clarence Seedorf, velde zijn eigen doelman halverwege de eerste helft en legde daarmee het tweeluik in een beslissende plooi. Na de pauze bleef die score lange tijd onaangeroerd, tot Mawouna Amevor (89') nog milderde.

Bij de Eindhovenaren speelde Brian De Keersmaecker 90 minuten mee. Aan de overzijde mocht naast Bourard ook Herve Matthys opdraven in het basiselftal.

Later op de avond vechten Heracles Almelo, de zestiende uit de Eredivisie, en Excelsior Rotterdam, de zesde uit de Nederlandse tweede klasse, uit wie het tweede finaleticket grijpt. De bezoekers hebben de beste papieren na een 3-0 zege in het eerste duel verleden woensdag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top