Julien Simon wint de Tour du Finistère, Van Avermaet wordt vijfde

Wielersport | De Fransman Julien Simon (TotalEnergies) heeft voor de derde keer in zijn carrière de Tour du Finistère (Fra/1.1) op zijn naam gebracht. Hij toonde zich zaterdag de sterkste op de slothelling en haalde het na 193,3 km tussen Saint-Evarzec en Quimper voor zijn landgenoten Clément Venturini (AG2R Citroën) en Sandy Dujardin (TotalEnergies). Greg Van Avermaet finishte als vijfde. De Franse eendagkoers kende dit jaar vier World Tourploegen aan de start met AG2R-Citroën, Groupama-FDJ, Cofidis en het Belgische Intermarché-Wanty Gobert. Voorts waren vooral pro-continentale ploegen van de partij. Zij kleurden ook de vroege vlucht. Met Tony Hurel, Thomas Denis, Peio Goikoetxea, Guillaume Dauschy en Louis Richard wisten vijf renners te ontsnappen, maar meer dan drie minuten bonus kregen ze nooit van het peloton waar de Franse World Tourploegen controleerden.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de finale viel Hugo Page verschillende keren aan, tevergeefs. Het was Simon die perfect timede op de slothelling en Clement Venturini van zich afhield. Van Avermaet werd in de sprint vijfde.

De 36-jarige Simon volgt op de erelijst Benoît Cosnefroy op. Hij won de wedstrijd eerder in 2012 en 2019. Dit jaar wist hij ook al te juichen in de GP du Morbihan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top