Spaanse Mavi Garcia slaat dubbelslag in derde rit van de Ronde van Burgos

Wielersport | Mavi Garcia heeft de derde etappe in de Ronde van Burgos (WorldTour) gewonnen. De Spaanse soleerde na 113,4 km in Ojo Guareña naar de zege. Evita Muzic finishte als tweede, 15 seconden later won Liane Lippert de sprint van het peloton van Lotte Kopecky. Garcia is ook de nieuwe leidster.

Door Belga

Deel dit nieuws

De derde etappe van de Ronde van Burgos kende iets meer hoogtemeters dan de voorbije dagen en eindigde ook met een hellende finish, een sterke sprintster kon een laatste keer uithalen vooraleer zondag de koninginnenrit op het programma stond. Op het golvende parcours overheerste chaos en lag het tempo hoog. Heel wat rensters reden weg, waarna alles weer bij elkaar kwam. Het ging voortdurend over en weer.

Finaal reden op 55 km vijf rensters weg, Nina Buijsman, Marta Jaskulska, Lucinda Brand, Sandra Alonso en Eleonora Gasparrini, maar ook zij werden op 33 km weer gegrepen en daarna regende het opnieuw aanvallen.

Op de klim van derde categorie slaagden negen rensters erin om te ontsnappen: onder meer Evita Muzic, Mavi Garcia, Demi Vollering en Fisher-Black als klassementsrensters. Garcia en Muzic wilden niet wachten en ontdeden zich van hun metgezellen. Die werden op hun beurt opslokt door een grote groep. Op 700 meter versnelde Garcia nog een keer en haalde ze het voor Muzic. Ze is ook de nieuwe leidster.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top