Ysaline Bonaventure maakt haar debuut op Roland Garros

Sport | Er zullen bij de vrouwen en de mannen dit jaar niet al te veel Belgen deelnemen aan Roland Garros. Bij de mannen is er alleen David Goffin, de vrouwen hebben met Greet Minnen, Elise Mertens, Alison Van Uytvanck en Ysaline Bonaventure meer deelneemsters.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op 27-jarige leeftijd is Ysaline Bonaventure er eindelijk in geslaagd zich te plaatsen voor Roland Garros. Dat was het enige granslamtoernooi waaraan ze nog niet kon deelnemen. Zij is dit jaar de nieuweling bij de Belgische speelsters.

Hulp van Steve Darcis

Ze probeerde het in het verleden meermaals, maar in 2022 lukt het haar dan toch om zich te plaatsen voor het toernooi. Ze was dan ook bijzonder opgetogen na haar kwalificatie. "Het is een geweldige beloning voor de inspanningen die de afgelopen maanden zijn geleverd. Doordat ik in het verleden telkens verloor in de kwalificatiewedstrijden, dacht ik dat het niet mocht zijn voor mij op Roland Garros. Mijn entourage vertelde mij om door te zetten en dat het uiteindelijk zijn vruchten zou afwerpen. Ik bleef volhouden."

Om deze mijlpaal te bereiken kon ze rekenen op de hulp van een voormalige grote Belgische tennisspeler: Steve Darcis. De Luikenaar helpt Ysaline Bonaventure sinds enkele maanden en dat is dus een succes. "Ik heb ook altijd de kans gehad om te profiteren van de hulp van Steve Darcis. Hij is er altijd voor me geweest. Steve is altijd een betrouwbaar persoon geweest en iemand die ik erg waardeer. Hij heeft mij dit jaar heel erg geholpen, samen met de Federatie en mijn fysiektrainer, Alexandre Blairvacq."

Tegen een voormalige winnares van de US Open

De nummer 170 van de wereld moet meteen openen tegen Bianci Andreescu. De 21-jarige Canadese is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, want ze won in 2019 op amper 19-jarige leeftijd de US Open. Bonaventure zal dus meteen vol aan de bak moeten in Parijs.

Toch mag de Belgische ook hoop koesteren, want Andreescu wist op Roland Garros nog nooit verder dan de tweede ronde te geraken. Ze staat momenteel 72ste op de ATP-ranking en het gravel is niet meteen haar favoriete ondergrond. Kan Bonaventure meteen verrassen?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top