PGL Major: FaZe en NAVI in pole position

Nieuws | De PGL Major in Antwerpen loopt dit weekend ten einde. Van de 24 deelnemers blijven er nog vier over: FaZe Clan, ENCE, Team Spirit en NAVI. Wie zet in de halve finales op zaterdag de eerste stap naar de zeventiende Majortitel van Counter-Strike: Global Offensive?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net zoals de vorige rondes hebben de kwartfinales van de PGL Major in Antwerpen voor heel wat spektakel gezorgd. Het vuurwerk begon al met het eerste topduel tussen FaZe Clan en Ninjas in Pyjamas. Die werd een regelrechte thriller: de teams wonnen elk hun map pick, waardoor Inferno voor de beslissing moest zorgen. Een dominant FaZe pakte met 16-8 de overwinning en staat zo een stapje dichter bij die felbegeerde eerste Major.

Maar er zijn kapers op de kust. Ondanks het grote aantal Braziliaanse fans in het Sportpaleis moest FURIA het onderspit delven tegen Team Spirit. Het Russische roster blies iedereen weg in de Challengers stage en de Legends stage, en weet ook op het podium niet van ophouden. De Brazilianen werden met 2-0 opzij gezet. Nog indrukwekkender als je weet dat dit voor vier van de vijf spelers hun eerste deelname aan een Major is.

Vrijdag begon met de clash tussen ENCE en Copenhagen Flames, twee teams die als underdogs aan de Major begonnen. De Finse organisatie kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus dankzij alweer een geweldige prestatie van Lotan ‘Spinx’ Giladi. De Israëliër is goed op weg om een van de beste spelers van het jaar te worden.

Heroic en NAVI sloten vrijdagavond de kwartfinales af. Na een 16-10 op Inferno leken de Denen klaar om de titelverdediger uit het toernooi te gooien. Maar de Oekraïense organisatie wilde nog niet naar huis, en zette na 30 rondes op Ancient de stand op 1-1. Heroic leek mentaal gebroken, en Nuke werd eenrichtingsverkeer voor s1mple & co. Een finale tussen FaZe en NAVI kondigt zich aan, maar ze moeten eerst voorbij de twee underdogs raken. 

De twee halve finales worden dus op zaterdag gespeeld. FaZe begint om 16u30 tegen Team Spirit, ENCE en NAVI beginnen eraan om 20u. De Major in Antwerpen wordt afgesloten met de grote finale op zondagavond. Afspraak dus dit weekend in het Sportpaleis in Antwerpen, of op de livestreams van PGL!Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top