Topdoelpunt van het seizoen: Deniz Undav toont zijn klasse en zorgt voor de zege tegen KV Kortrijk

Jupiler Pro League | De Jupiler Pro League heeft de deuren gesloten. Club Brugge is kampioen en Union SG moest zich tevreden stellen met een knappe tweede plaats. Deniz Undav was een absolute revelatie en Proximus Pickx blikt terug op een geweldig doelpunt van de aanvaller.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Topdoelpunt van het seizoen: Deniz Undav toont genie en zorgt voor de zege tegen KV Kortrijk

Union SG kon geen mooi einde schrijven aan het succesverhaal van dit seizoen. Toch mag men terugblikken op een uitzonderlijk goed seizoen en eindigden ze bijzonder knap op een tweede plaats. Deniz Undav was één van de gangmakers van de Brusselaars. Hij verlaat de club via de grote poort en trekt komende zomer naar Brighton & Hove Albion. Met 25 doelpunten was hij een garantie op succes voor Union en in maart scoorde hij een héérlijk doelpunt tegen KV Kortrijk. Een terugblik.

Moeilijke periode voor Union

We schetsen even de context van de wedstrijd. Union SG was in maart stevig leider, maar er waren wat problemen in de ploeg. Dat kwam omdat Dante Vanzeir half februari de controle verloor en een slag uitdeelde aan Chaleroi-verdediger Valentine Ozornwafor. Hij kreeg een rode kaart en werd voor vijf speeldagen geschorst, wat een fikse tegenvaller was voor Felice Mazzu & co. Na de partij tegen Charleroi ontving Union SG Eupen in eigen huis en het moest het die dag doen zonder Undav en Vanzeir, want beiden waren geschorst. Union SG was onthoofd en kon geen vuist maken, waardoor het 0-0 speelde. Duur puntenverlies als we kijken naar de eindafrekening.

Het volgende weekend moesten de Brusselaars op bezoek gaan bij KV Kortrijk. De partij begon slecht na een doelpunt van Muhammed Badamosi, maar Casper Nielsen hing al snel de bordjes weer gelijk. Nadien was het even wachten op meer goals. In de 67ste minuut zorgde Ismael Kandouss voor de 1-2, maar Faïz Selemani (ex-Union SG) zorgde al snel voor de 2-2. Er hing nieuw puntenverlies in de lucht, maar de promovendus kon die avond rekenen op zijn topspits: Deniz Undav.

De redder

Undav kende die avond aanvankelijk niet al te veel succes, maar in de 87ste minuut was zijn moment gekomen. Hij controleerde de bal en die stuiterde nog even op het gras, waardoor Undav besloot om de bal na één bots richting doel te trappen. Heel Union zag de bal héérlijk in de winkelhaak vliegen. Undav scoorde een fantastisch doelpunt.

Undav bleef na de match al bij al rustig na zijn wereldgoal. " De bal botste een beetje, en dat hielp me wel. Ik schoot, maar dacht eerst dat de bal over zou waaien. Maar dan zakte hij nog en vloog hij alsnog tegen de touwen: heerlijk. Voor mij is het belangrijkste dat we de drie punten pakten. We willen nu op die eerste plaats blijven, maar we voelen geen druk. Union kampioen? Je weet maar nooit."

Het doelpunt was die avond van goudwaarde, waardoor Union SG een voorsprong van zeven punten kon behouden op Club Brugge. Maar we weten ondertussen dat die voorsprong niet kon worden vastgehouden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top