Red Lions spelen gelijk tegen Spanje en winnen shoot-outs

Sport | De Belgische hockeymannen hebben vrijdagavond 3-3 gelijkgespeeld (rust: 0-1) tegen Spanje in hun zevende wedstrijd van de FIH Pro League. Ze wonnen daarna de shoot-outs.

Door Belga

Deel dit nieuws

De wereld- en olympische kampioenen kwamen in het Sportcentrum Wilrijkse Plein in Antwerpen 0-1 achter na een treffer van Marc Reyne (15.). Dat was ook de stand bij de rust. In het derde kwart verdubbelde Marc Miralles (38. pc) de Spaanse voorsprong. John-John Dohmen (39.) lukte onmiddellijk de aansluitingstreffer maar vrijwel meteen liep Spanje via Alvaro Iglesias (40. pc) opnieuw uit. In het vierde en laatste kwart zorgde Tom Boon (47., 55.) met twee doelpunten voor het gelijke spel.

In de shoot-outs haalden de Lions het met 3-2, goed voor een bonuspunt. Gauthier Boccard, Arthur De Sloover en Simon Gougnard scoorden, Victor Wegnez en Tanguy Cosyns misten maar Spanje ging drie keer de fout in tegen Vincent "The Wall" Vanasch.

Voor de Red Lions, titelverdediger in de landencompetitie, was het de tweede draw. Ze wonnen ok al drie keer en leden twee nederlagen. In het klassement staat het team van Michel van den Heuvel zesde met 12 punten. Spanje is met 12 punten uit elf matchen zevende.

Morgen/zaterdag treffen beide landen elkaar op dezelfde locatie nog een tweede keer. In de vrouwencompetitie verloren de Red Panthers vrijdag met 1-2 van hun Spaanse collega's. Zaterdag spelen ook zij opnieuw tegen elkaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top