Red Flame Elena Dhont verovert titel met FC Twente

Eredivisie | Elena Dhont heeft zich vrijdagavond met FC Twente tot kampioen van Nederland gekroond. De Red Flame scoorde in de laatste competitiematch op het veld van Ajax.

Door Belga

Deel dit nieuws

FC Twente had de titel eigenlijk al beet want eerste achtervolger Ajax had een veel slechter doelpuntensaldo, zodat alleen een monsterzege hen nog voorbij Twente naar de titel kon loodsen. De bezoekers wonnen uiteindelijk met 2-3.

Ajax kwam in de 27e minuut wel op voorsprong langs Romée Leuchter. Chasity Grant maakte er nog voor rust 2-0 van. Kort na de hervatting kwam FC Twente terug door een doelpunt van Anna-Lena Stolze. Vervolgens maakte Elena Dhont in de 84e minuut gelijk. Vlak voor tijd zorgde Kim Everaerts voor de winnende treffer.

Voor de 24-jarige Dhont is het haar tweede titel op rij met Twente. Door een knieschijfbreuk was ze wel anderhalf jaar out. Begin deze week keerde Dhont ook terug in de selectie van de Red Flames. Bondscoach Ives Serneels nam haar op in een groep van 33 die de voorbereidingen voor het EK aanvat.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top