Seraing stelt oude bekende José Jeunechamps aan als nieuwe trainer

Jupiler Pro League | José Jeunechamps is de nieuwe trainer van RFC Seraing. Hij ondertekende bij de Métallos een contract voor twee seizoenen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 55-jarige Jeunechamps keert terug naar de club die hij in 2016 en van 2005 tot 2007 al eens onder zijn hoede had. Bij Seraing is hij de opvolger van de Fransman Jean-Louis Garcia. Die besloot eerder deze maand op te stappen om familiale redenen.

Seraing beëindigde de reguliere competitie als zeventiende en verzekerde zich daarna van het behoud door in de barrages RWDM, tweede in 1B, te verslaan. 

Jeunechamps was afgelopen seizoen coach van Moeskroen, de rode lantaarn uit 1B die geen proflicentie meer kreeg. Daarvoor was hij assistent bij onder meer Antwerp, OHL, Cercle Brugge, Standard (waar hij in 2017 even interimcoach was), het Engelse Charlton en het Franse Metz.

Zijn hoofddoel bij Seraing volgend seizoen wordt het behoud, zegt hij. "Ik wil dat de club zo snel mogelijk uitzicht heeft op een derde opeenvolgende seizoen in 1A. Er zijn twee prioriteiten om dat mogelijk te kunnen maken: de ploeg en de trainingsomstandigheden. Het zijn twee werven die dringend moeten aangepakt worden want een aangename werkomgeving laat iedereen toe elke dag gelukkig te zijn."

Jeunechamps wil de supporters van Seraing "spektakel en plezier schenken", benadrukt hij. "Ik wil jongens zien die op het veld hun truitje nat maken. Ik heb vorig seizoen bij Moeskroen gezien dat het enorm belangrijk is om een positieve sfeer te creëren om prestaties neer te zetten."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top